Hätälä varautunut koronaan

Maailmanlaajuinen koronaviruspandemia koskettaa meitä kaikkia. Hätälä elintarvikeyrityksenä on osa Suomen huoltovarmuusketjua. Koko Hätälän väki kuuluu yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittiseen alaan.

Hätälässä seurataan koronavirustilannetta ja sen kehittymistä päivittäin, lisäksi meillä on perustettuna koronavalmiusryhmä. Haemme ajankohtaista tietoa luotettavista lähteistä, kuten THL:n ja valtioneuvoston tiedotteista sekä verkkosivuilta, ja viestimme tilanteesta säännöllisesti. Noudatamme viranomaisten ohjeistusta kaikissa koronaan liittyvissä tilanteissa.

 

Toimimme ennaltaehkäisevästi

Olemme jakaneet työntekijöillemme koronavirusohjeistuksen ja pidämme heidät ajan tasalla tilanteen kehittymisestä.

Hätälän väen ennaltaehkäisevään toimintaan sisältyy:

  • koronavirusohjeistus henkilökunnalle
  • vierailijakielto tehtaalla
  • etätyössä ne, jotka työn puolesta voivat
  • porrastetut tauot
  • laajennettu taukotila
  • maskipakko sisätiloissa
  • tehostettu pintojen siivous – korkea hygieniantaso on meillä normaali olotila.

 

Yrityksen johto sujuu etänä

Laajan sairastumisen sattuessa Hätälän johtaminen ja ohjaus tapahtuisi etänä. Käytössämme on toimivat etäyhteydet, joiden avulla sairastuneet ja altistuneet voivat ohjata toimintaa kotoa käsin, mahdollisuuksiensa ja kuntonsa mukaisesti. Kaikille avainhenkilöille on määritelty varahenkilö. Näin pyrimme varmistamaan toiminnan jatkumisen keskeytyksettä.

 

Tuotanto turvattu kaikissa oloissa

Mikäli koronavirus sairastuttaisi suuria määriä tuotannon työntekijöitä, onnistuisi tuotannon pyörittäminen myös vähemmällä henkilöstöllä. Toimittaisimme tuotteita markkinoille, vaikka suuri osa henkilöstöstä sairastuisi. Saamme tarvittaessa tuotantoon varahenkilöitä ja tilapäisiä työntekijöitä.

Meillä on varauduttu myös koronatilanteen kriisiytymiseen entisestään. Tällöin supistaisimme tuotevalikoimaa ja priorisoisimme volyymituotteiden valmistusta. Pienempien tuotteiden ja erikoistuotteiden valmistus pudotettaisiin tilapäisesti pois tuotannosta.

Yhdessä tästä selvitään.