Lohimedaljonki korvasienimuhennoksella | Kalareseptit | Hätälä

Lohimedaljonki korvasieni­muhennoksella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Lohimedaljonki on näyttävä ja herkullinen klassikkoruoka, joka on helppo valmistaa. Kokeile lohimedaljonkia korvasienimuhennoksen kanssa. Katso videolta helppo ohje lohimedaljonkien tekoon ja kokeile kalareseptiä!

Ainekset

800 g Hätälän ruodotonta lohifileetä
50 g voita
1 kpl sipulia
150 g korvasieniä
20 g vehnäjauhoja
½ l kulutusmaitoa
Suolaa ja pippuria maustamiseen.

Valmistus

Korvasienikastikkeen valmistus:
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, kuullota pilkottu sipuli ja lisää oikein käsitellyt korvasienet. Kuullota vielä hetki. Lisää jauhot ja kypsennä sekoittaen. Lisää kuuma/kiehuva maito hitaasti kokoajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kalan valmistus:
Leikkaa ensin fileestä sopivia annospaloja. Tee annospalaan poikkittaisviilto aina nahkaan asti. Avaa annospala medaljongiksi. Paista valmis lohimedaljonki grillissä tai pannulla. Mausta medaljonki esim. sitruunaruoho- tai korianteritahnalla.

Lisukkeeksi sopivat hyvin paahdetut perunat ja salaatti.

Katso video

Hätälän kalankäsittelyvinkit – Lohimedaljonkien leikkaaminen

Tiesitkö

Lohimedaljonki on näyttävä ja se on helppo valmistaa Hätälän lohifileestä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *