Lohimurekekeitto | Reseptit | Hätälä Oy

Lohimurekekeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Lohimurekekeitto tuoreesta Hätälän lohesta on kevyt ja helppo keittoruoka. Kun lohesta tehdään mureketta, kalakeitosta saadaan ruokaisampaa. Kokeile herkullista kalakeittoreseptiä!

Ainekset

250 g Hätälän lohifileetä

11/2 dl kermaa

1 kpl kananmunaa

1/2 tl suolaa

pippuria mausteeksi

2 rkl oliiviöljyä

1/2 sipulia

3 kpl valkosipulin kynttä

1 kpl varsisellerin vartta

1 tl tomaattipyreetä

1 kpl porkkanaa

1 kpl palsternakkaa

1 kpl laakerinlehteä

kalalientä

tilliä

Valmistus

Kuullota pilkottu sipuli oliiviöljyssä, lisää pilkottu tomaattipyree, varsiselleri ja juurekset, sekä kalaliemi ja laakerinlehti. Hauduta kypsäksi.

Leikkaa lohi kuutioksi ja aseta ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon mausteet ja kananmuna. Lisää kerma ohuena nauhana, koneen sekoittaessa täydellä teholla.

Muotoile massasta lusikalla ovaalin muotoisia palloja suoraan kuumaan keittoon. Kuumenna keitto vielä kerran kiehuvaksi ja tarkista maku suolan suhteen.

Tarjoile vaalean leivän kera.

Tiesitkö

Joskus on hyvä poiketa perinteistä ja tässä tapauksessa jätetään kerma ja perunat keitosta pois. Tehdessä lohesta mureketta keitosta saadaan ruokaisampaa, mutta voi kala olla kokonaisenakin.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *