Kalakeitto: Loimulohi-kasviskeitto | Reseptit | Hätälä Oy

Loimulohi-kasviskeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Loimulohi-kasviskeitto on kevyt, mutta ruokaisa keitto, joka sopii hyvin ruisleivän tai paahdetun leivän kanssa. Kokeile herkullista kalakeittoreseptiä Hätälän loimutetusta lohesta!

Ainekset

  • n. 250 g loimulohta paloiteltuna
  • 2 isoa porkkanaa kuorittuina
  • 2 naurista paloiteltuina
  • 1 kukkakaali paloina
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 7 - 8 dl vettä
  • suola, sitruunapippuri, inkivääri
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 dl kevytkermaa
  • ruohosipulia

Valmistus

Lisää juurekset kiehuvaan veteen kypsymisjärjestyksessä, keitä kypsäksi ja soseuta tehosekoittimella.
 Lisää mausteet ja mehu ja kiehauta vielä hetki. 
Lisää juustoraaste ja kerma. Tarkista maku. Tarvittaessa lisää vettä.

Lisää valmiiseen keittoon ruohosipuli ja loimulohipalat, ja kuumenna keitto. Tarjoa paahtoleivän tai ruisleivän ja valitsemasi leivänpäällysteen kera.

Sopii hyvin esimerkiksi työpaikkaevääksi. 
Keiton voi lämmittää mikrossa tai säilyttää ruokatermoksessa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *