Loimulohi-kasviskeitto
Ainekset
- n. 250 g Hätälän loimulohifileetä tai loimukirjolohifileetä paloiteltuna
- 2 isoa porkkanaa kuorittuina
- 2 naurista paloiteltuina
- 1 kukkakaali paloina
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 7 - 8 dl vettä
- suola, sitruunapippuri, inkivääri
- 100 g juustoraastetta
- 1 dl kevytkermaa
- ruohosipulia
Valmistus
Lisää juurekset kiehuvaan veteen kypsymisjärjestyksessä, keitä kypsäksi ja soseuta tehosekoittimella. Lisää mausteet ja mehu ja kiehauta vielä hetki. Lisää juustoraaste ja kerma. Tarkista maku. Tarvittaessa lisää vettä.
Lisää valmiiseen keittoon ruohosipuli ja loimulohipalat, ja kuumenna keitto. Tarjoa paahtoleivän tai ruisleivän ja valitsemasi leivänpäällysteen kera.
Sopii hyvin esimerkiksi työpaikkaevääksi. Keiton voi lämmittää mikrossa tai säilyttää ruokatermoksessa.