Paistettua turskaa punaviinikastikkeella
Ainekset
270 g Hätälän turskafileetä
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Kirkastettua voita paistamiseen
2 rkl Suolatonta voita
Valkosipulia ja kovia yrttejä voin maustamiseen
3/4 osaa Salottisipulia
Hieman sokeria
1,5 dl Punaviiniä
Valmistus
Mausta valmiit turska annospalat suolalla ja pippurilla. Sulata kirkastettu voi pannussa ja anna murskatun valkosipulin ja yrttien maustaa voi. Aseta kalapalat pannulle ja paista noin yksi minuutti kuumalla pannulla puoleltaan. Poista kalat pannulta lautaselle. Lisää pannulle sipulihake ja sokeri. Kääntele hetken aikaa ja lisää perään punaviini. Keitä kasaan. Lisää sekaan huoneen lämpöinen voi vispilällä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisäkkeeksi uusia perunoita tai, jos vaihtelua haluaa, niin maa-artisokka keitettynä ja voilla maustutettuna sopii loistavasti.
Tiesitkö
Oheinen ohje on turskan kotimaan, Norjan perinteinen turskaresepti, josta on hyvä aloittaa turskan valmistus. Helppo ja takuuvarma ohje, joka onnistuu hyvin myös kenttäolosuhteissa.