Pariloitu lohi perunasalaatilla
Ainekset
500 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
400 g Keitettyä perunaa
120 g Suolakurkkua
40 g Sipulia
40 g Kaprista
240 g Majoneesia
Ruohosipulia
Erilaisia lehtisalaatteja (jää, rucola, tammenlehvä, frisee...)
Tomaattia
Kurkkua
4 rkl Oliiviöljyä
2 rkl Sitruuna mehua
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistus
Sekoita majoneesiin (katso ohje) paloitellut perunat, suolakurkut ja sipulit sekä kapris ja paloiteltu ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa lohifileestä tai kirjolohifileestä noin 1cm paksuisia viipaleita. Kuumenna paistinpannu kuumaksi, ripottele pannulle suolaa maun mukaan ja paista lohiviipaleet kypsäksi molemmin puolin.
Paloittele lehtisalaatit repimällä kulhoon ja lisää paloitellut kurkku ja tomaatti. Mausta oliiviöljyllä ja tilkalla sitruunamehua, sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita.
Asettele lautaselle ensin vihreä salaatti, jonka päälle perunasalaattia ja lopuksi kypsät lohiviipaleet. Koristele tuoreella tillillä.
Tiesitkö
Perunasalaatti paranee, jos sen makujen annetaan tasoittua jääkaapissa vuorokausi. Salaattia voi keventää omenalla sekä korvaamalla osan majoneesista kermaviilillä tai smetanalla.