Savulohirulla
Ainekset
- 8 kpl hapankorppuja
- 3 dl omenamehua
- 200 g Hätälän savulohta, savulohifileetä, savukirjolohta tai savukirjolohifileetä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 5 rkl mätitahnaa
- 1 rkl ruohosipulia
- kirsikkatomaattia koristeluun
Valmistus
Levitä leikkuulaudalle tuorekelmu ja levittele sen päälle vieriviereen hapankorput. Kostuta hapankorput omenamehulla. Levitä päälle toinen tuorekelmu ja anna imeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Poista hapankorppujen päältä toinen kelmu ja levitä hapankorppujen päälle savulohesta, tuorejuustosta ja mätitahnasta ja ruohosipulista tehty seos. Käännä rullalle ja anna levätä tuorekelmuun tiiviisti käärittynä jääkaapissa noin 2 tuntia. Kirsikkatomaattien puolikkaita päälle koristeeksi.