Turskamuhennos
Ainekset
700 g Hätälän MSC-sertifioitua turskafileetä
Suolaa ja pippuria maustamiseen
50 g voita
1 kpl sipulia
Hyppysellinen muskottipähkinää jauhettuna
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kulutusmaitoa
2 dl kermaa
Parmesanjuustoa
Valmistus
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, ja kuullota pilkottusipuli sekä muskotti miedolla lämmöllä.
Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti voihin. Kypsennä niin ettei seoksen väri muutu (ruskistu).
Lisää kuumennettu maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta saadaan tasainen.
Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää joukkoon paloiteltu turska ja raastettu parmesanjuusto. Lisäkkeeksi sopii paistetut tilliperunat.