Friteerattua ahventa remoulade­kastikkeella

Ainekset

Kastike Raaka-aineet
100 g Majoneesia
40 g Suolakurkkua
20 g Salottisipulia
Hienonnettuja yrttejä, kuten persilja, ruohosipuli, rakuuna, jne
10 g Valutettua kaprista
Hieman anjoviksen lientä
Kala Raaka-aineet
n. 600 g Ahvenfileetä
2 dl Olutta, kivennäisvettä tai kuivaa siideriä
100 g Vehnäjauhoja
1 kpl Kananmunan keltuaista
50 g Voita
Suolaa
Pippuria
Öljyä friteeraamiseen

Valmistus

Kastike/valmistus: Valmista majoneesi ja lisää kaikki aineet pieneksi pilkottuna. Anna maustua jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua. Voit halutessasi lisätä myös keitettyä kananmunaa pilkottuna.
Kala/valmistus: Valmista ensin friteeraamistaikina, jossa huoneenlämpöiseen nesteeseen sekoitetaan jauhot, keltuainen ja mausteeksi suola. Lopuksi joukkoon sekoitetaan huoneen lämpöinen, pehmyt voi kuutioina. Anna taikinan turvota puolisen tuntia huoneen lämmössä.
Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla ja jauhota. Kasta kalafileet taikinaan ja nosta ne varovasti noin 160-170 asteiseen öljyyn. Käännä fileitä paiston puolessa välin. Nosta kypsät kalat hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile heti. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja vihreä salaatti vinaigrette -kastikkeen kera.

Tiesitkö

Friteerattu ahven toimii parhaiten pienillä fileillä. Huolehdi turvallisuudesta työskennellessäsi kuuman öljyn kanssa. Varaa riittävän kokoinen kansi tai peite tukahduttamiseen ja varo veden roiskumista kuumaan öljyyn. Klassinen remouladekastike sopii kaikkien vaaleiden kalafileiden kaveriksi.