Joululohi

Värikäs joululohi on helppo valmistaa ja tuo pirttiin ihanan joulun tuoksun ja maun!

Ainekset

600 g Hätälän Lohifilee C-leikattu

1 tl tuoretta inkivääriä

2 satsumaa

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 iso piparkakku

1/2 dl granaattiomenan siemeniä

1/2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

nippu persiljaa

Valmistus

1. Kuori ja raasta inkivääri. Pese satsumat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

2. Murskaa piparkakku hienoksi. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

3. Mausta kala suolalla, pippurilla, inkiväärillä ja murskatulla piparkakulla.

4. Asettele satsuman viipaleet lohen päälle ja sivuille.

5. Valmista lohi uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

6. Nosta lohi tarjoiluastiaan. Koristele persiljalla, pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.