Kirjolohipasta­kastike

Ihanan helppoa arkeen! Kirjolohipastakastike valmistuu käden käänteessä Hätälän kirjolohifileestä. Yhdistä lempipastaasi ja nauti.

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 300 g kirjolohifileetä (tai lohifileetä)
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 - 2 dl valkoviiniä
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl sitruunapippuria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 - 2 tl basilikaa
  • juustoraastetta

Valmistus

Hienonna sipuli ja paista kevyesti pannulla. Lisää joukkoon suikaloitu kirjolohi, hienonnetut valkosipulinkynnet ja valkoviini. Lisää suola, sitruunapippuri, mustapippuri ja basilika. Anna hautua 3 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Sekoita joukkoon smetana ja herkkusienet.
Tarjoa kastike kierremakaronin kanssa ja ripottele pinnalle juustoraastetta.