Kuhafileetä tuoreyrtti­kastikkeella

Kuhafileetä tuoreyrttikastikkeella on helppo kalaruoka, joka sopii hyvin perunoiden tai perunasoseen kanssa. </p

Ainekset

  • 600 g kuhafileetä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1,5 dl sokeroimattomia maissihiutaleita
  • 1 kpl kananmunaa
  • suolaa, valkopippuria
  • 2,5 dl kulutusmaitoa
  • paistamiseen öljyä ja voita

Kastike

  • 1 tlk kermaviiliä tai ranskankermaa
  • sitruunapippuria
  • runsaasti silputtuja tuoreita mausteyrttejä, esimerkiksi kirveliä, tilliä sekä ruohosipulia
  • ripaus sokeria pyöristämään makua

Valmistus

Murskaa maissihiutaleet rouhimalla ne kädessä ja sekoita korppujauhoihin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa fileet puolikkaiksi. Vatkaa kananmuna ja maito sekaisin. Kasta fileepalat seokseen ja jauhota sen jälkeen maissi-korppujauhoseoksessa. Paista kala rapean kypsäksi rasvassa pannulla. Sekoita kastikkeeksi vihreä yrttikastike. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen ja kasvisten kanssa.