Lipeäkalaa ja tomaattisalsaa
Hätälän Lipeäkala – nimeään terveellisempi. Lipeäkala sopii erinomaisesti myös terveystietoisen kalaruuan ystävän lautaselle: lipeäkalan rasvaprosentti on vain 0,8 eikä se sisällä lainkaan hiilihydraatteja. Valmista Lipeäkala uunissa ja tee kaveriksi maistuvaa tomaattisalsaa.
Ainekset
1 kg - 1,5 kg Hätälän lipeäkalaa
2 Valkosipulinkynttä siivutettuna
1/2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1/2 tl kuivattua timjamia
4 tomaattia kuutioituna
1-2 tl Tomaattipyrettä
1 dl kasvislientä
muutamma tippa vihreää tabascoa
suolaa ja sokeria
Valmistus
Valmista lipeäkala uunissa ( Lipeäkalan valmistus ). Valmista salsa kalan kypsyessä: Kuullota valkosipulit öljyssä. Lisää sekaan sipuli ja timjami. Kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot, tomaattipyre, kasvisliemi ja tabasco. Keitä 3-4min. Sekoita ja lisää aavistus sokeria ja suolaa maun mukaan.
Nosta lipeäkala lämmitetylle lautaselle, mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Lusikoi päälle salsaa. Lisukkeeksi sopivat proteiinipitoiset pavut ja kukkakaali.