Lipeäkalaa ja tomaattisalsaa | Reseptit | Hätälä Oy

Lipeäkalaa ja tomaattisalsaa

Hätälän Lipeäkala – nimeään terveellisempi. Lipeäkala sopii erinomaisesti myös terveystietoisen kalaruuan ystävän lautaselle: lipeäkalan rasvaprosentti on vain 0,8 eikä se sisällä lainkaan hiilihydraatteja. Valmista Lipeäkala uunissa ja tee kaveriksi maistuvaa tomaattisalsaa.

Ainekset

1 kg - 1,5 kg Hätälän lipeäkalaa

2 Valkosipulinkynttä siivutettuna

1/2 rkl oliiviöljyä

1 sipuli hienonnettuna

1/2 tl kuivattua timjamia

4 tomaattia kuutioituna

1-2 tl Tomaattipyrettä

1 dl kasvislientä

muutamma tippa vihreää tabascoa

suolaa ja sokeria

Valmistus

Valmista lipeäkala uunissa ( Lipeäkalan valmistus ). Valmista salsa kalan kypsyessä: Kuullota valkosipulit öljyssä. Lisää sekaan sipuli ja timjami. Kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot, tomaattipyre, kasvisliemi ja tabasco. Keitä 3-4min. Sekoita ja lisää aavistus sokeria ja suolaa maun mukaan.

Nosta lipeäkala lämmitetylle lautaselle, mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Lusikoi päälle salsaa. Lisukkeeksi sopivat proteiinipitoiset pavut ja kukkakaali.

 

Katso video

Hätälän parhaat kalareseptit: Lipeäkalaa ja tomaattisalsaa