Lipeäkalasufle kohokas-resepti | Reseptit | Hätälä Oy

Lipeäkalasuflé

Loihdi Lipeäkalasta á la carte -ateria pöytääsi! Katso Lipeäkalasufle-resepti ja tarjoile kohokas perunoiden, voisulan ja salaatin kanssa.

Ainekset

3 dl kypsää, perattua lipeäkalaa

3 kpl kananmunaa

3dl vispikermaa

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

suolaa, vastajauhettua pippuria

Valmistus

Valmista ensin lipeäkala uunissa. (  Lipeäkalan valmistus ). Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Keitä miedolla lämmöllä 5 min. koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen jäähtyä ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita 5 min. ja lisää kala hienonnettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele ja jauhota korkeareunainen vuoka. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne varovasti seokseen. Kaada seos vuokaan ja paista kohokas 200 - 225 -asteisessa uunissa reilut 40 min.

Tarjoile kohokas heti keitettyjen perunoiden, voisulan ja salaatin kanssa.