Lohivartaat grilliin | Kalareseptit | Hätälä

Lohi-scampivartaat

Lohi-scampivartaat ovat aasialaistyylinen kalaherkku lohesta, mausteina mm. chiliä ja valkosipulia. Katso resepti ja kokeile!

Ainekset

400 g lohta

300 g scampeja

Marinadi:

2 dl öljyä

2 kokonaista sitruunaruohoa

1 tuore chili

4 valkosipulinkynttä

2 limen mehu

2 tl suolaa

4 tl hunajaa

2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä

kourallinen tuoretta tilliä

2 tl mustapippuria

4 rkl sitruunavodkaa

Varrastikkuja

Valmistus

Tujaus sitruunavodkaa täydentää tämän Aasian kaukomaihin kumartavan marinadin juuri sopivan teräväksi. Grillistä nousee raikas ja mausteinen tuoksu, kun vartaat alkavat kypsyä.

Paahda pilkotut sitruunaruohot, chili ja valkosipulinkynnet pannulla miedolla lämmöllä niin, että maut irtoavat. Sekoita ainekset pannulla, kaada marinadi lohipalasten ja scampien kanssa kulhoon tai pussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.

Pujota marinoidut lohipalat ja scampit vartaisiin ja kypsennä grillissä tai pannulla. Halutessasi lisää vartaisiin myös paprikaa, tomaattia tai muita haluamiasi vihanneksia.