Lohimedaljonki katkaravuilla | Reseptit | Hätälä Oy

Lohimedaljonki katkaravuilla

Lohimedaljonki katkaravuilla on ruotsalainen juhlaruoka, jossa kala on maustettu ennen paistamista valkoviinillä. Lisukkeeksi sopii hyvin mm. majoneesikastike.

Ainekset

  • 4 lohimedaljonkia Hätälän lohifileestä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • nippu tuoretta tilliä
  • 4 viipaletta sitruunaa

Valmistus

Leikkaa ensin lohifilee medaljongeiksi: Leikkaa lohifileen keula suoraksi. Leikkaa fileen koosta riippuen noin 3 cm:n levyisiä viipaleita. Ota valmis viipale ja tee viilto pitkittäisuunnassa nahkaan saakka. Aukaise lohipala medaljongiksi. Medaljonkia kutsutaan usein myös perhoseksi. Alempaa sivulta löydät ohjeen myös videona.

Sekoita suola valkoviiniin, kaada kalan päälle ja anna maustua tunnin verran. Kuivaa kala paperilla pyyhkimällä ennen paistamista. Kypsennä medaljongit paistamalla. Asettele kunkin medaljongin päälle sitruunaviipale ja n. 50 g kuorittuja katkarapuja. Koristele annos vielä tuoreella tillillä.

Katso video

Hätälän kalankäsittelyvinkit – Lohimedaljonkien leikkaaminen