Lohimedaljonki katkaravuilla

Ainekset

  • 4 lohimedaljonkia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • nippu tuoretta tilliä
  • 4 viipaletta sitruunaa

Valmistus

Sekoita suola valkoviiniin, kaada kalan päälle ja anna maustua tunnin verran.  Kuivaa kala paperilla pyyhkimällä ennen paistamista. Kypsennä medaljongit paistamalla. Asettele kunkin medaljongin päälle sitruunaviipale ja  n. 50 g kuorittuja katkarapuja. Koristele annos vielä tuoreella tillillä.

Tiesitkö

Lohimedaljongit voi tehdä myös itse. Leikkaa lohifileen keula suoraksi. leikkaa riippuen fileen koosta noin 3 cm levyisiä viipaleita fileistä. Ota valmis viipale ja tee viilto pitkittäisuunnassa nahkaan saakka. Aukaise lohipala medaljongiksi. Medaljonkia kutsutaan usein myös perhoseksi.