Lohimedaljonki korvasienimuhennoksella | Kalareseptit | Hätälä

Lohimedaljonki korvasieni­muhennoksella

Lohimedaljonki on näyttävä ja herkullinen klassikkoruoka, joka on helppo valmistaa. Kokeile lohimedaljonkia korvasienimuhennoksen kanssa.

Ainekset

800 g Hätälän ruodotonta lohifileetä
50 g voita
1 kpl sipulia
150 g korvasieniä
20 g vehnäjauhoja
½ l kulutusmaitoa
Suolaa ja pippuria maustamiseen.

Valmistus

Korvasienikastikkeen valmistus:
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, kuullota pilkottu sipuli ja lisää oikein käsitellyt korvasienet. Kuullota vielä hetki. Lisää jauhot ja kypsennä sekoittaen. Lisää kuuma/kiehuva maito hitaasti kokoajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kalan valmistus:
Leikkaa ensin fileestä sopivia annospaloja. Tee annospalaan poikkittaisviilto aina nahkaan asti. Avaa annospala medaljongiksi. Paista valmis lohimedaljonki grillissä tai pannulla. Mausta medaljonki esim. sitruunaruoho- tai korianteritahnalla.

Lisukkeeksi sopivat hyvin paahdetut perunat ja salaatti.

Tiesitkö

Lohimedaljonki on näyttävä ja se on helppo valmistaa Hätälän lohifileestä.