Lohimedaljonki korvasieni­muhennoksella

Ainekset

4 pkt (200g) Hätälän Griillos lohimedaljonkeja tai 800g Hätälän ruodotonta lohifileetä
50 g voita
1 kpl sipulia
150 g korvasieniä
20 g vehnäjauhoja
½ l kulutusmaitoa
Suolaa ja pippuria maustamiseen.

Valmistus

Korvasienikastikkeen valmistus:
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, kuullota pilkottu sipuli ja lisää oikein käsitellyt korvasienet. Kuullota vielä hetki. Lisää jauhot ja kypsennä sekoittaen. Lisää kuuma/kiehuva maito hitaasti kokoajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kalan valmistus:
Paista valmis lohimedaljonki grillissä tai pannulla. Mausta medaljonki esim. sitruunaruoho- tai korianteritahnalla.  Leikkaa filee ensin medaljongiksi, mausta ja paista.
Medaljongin leikkaaminen fileestä:
Leikkaa ensin fileestä sopivia annospaloja. Tee annospalaan poikkitaisviilto aina nahkaan asti. Avaa annospala medaljongiksi.
Lisäkkeeksi sopivat hyvin paahdetut perunat ja salaatti.

Tiesitkö

Lohimedaljonki on näyttävä ja se on helppo valmistaa. Lohimedaljongit voi ostaa myös valmiina esim. Hätälän Griillos lohimedaljonkeja.