Lohta kaura­kuorrutuksella

Ainekset

n. 800g Hätälän lohi- tai kirjolohifileetä
suolaa, mustapippuria maustamiseen
1,5 dl kaurahiutaleita
1/3 ruukkua basilikaa hienonnettuna
¼ ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
½ nippua ruohosipulia hienonnettuna
½ dl sipulia hienonnettuna
2 dl ruokaöljyä
1 kpl limen kuorta raastettuna
1 kpl limen mehu
½ tl suolaa

Valmistus

Valmista ensin kaurakuorrutus kulhossa: sekoita kaurahiutaleisiin hienonnetut yrtit ja lopuksi oliiviöljy ja limen mehu sekä sipuli. . Paloittele lohifilee noin 200 g:n annospaloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Ota kalapaloihin nopeasti kaunis paistoväri kuumalla pannulla. Levitä kaurakuorrutus fileiden päälle ja loppukypsennä uunissa, 220 °C n. 10 min.

Katso video

Hätälän parhaat kalareseptit: Lohta kaurakuorrutuksella