Loimulohi-kasviskeitto | Reseptit | Hätälä Oy

Loimulohi-kasviskeitto

Loimulohi-kasviskeitto on kevyt, mutta ruokaisa keitto, joka sopii hyvin ruisleivän tai paahdetun leivän kanssa.

Ainekset

  • n. 250 g loimulohta paloiteltuna
  • 2 isoa porkkanaa kuorittuina
  • 2 naurista paloiteltuina
  • 1 kukkakaali paloina
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 7 - 8 dl vettä
  • suola, sitruunapippuri, inkivääri
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 dl kevytkermaa
  • ruohosipulia

Valmistus

Lisää juurekset kiehuvaan veteen kypsymisjärjestyksessä, keitä kypsäksi ja soseuta tehosekoittimella.
 Lisää mausteet ja mehu ja kiehauta vielä hetki. 
Lisää juustoraaste ja kerma. Tarkista maku. Tarvittaessa lisää vettä.

Lisää valmiiseen keittoon ruohosipuli ja loimulohipalat, ja kuumenna keitto. Tarjoa paahtoleivän tai ruisleivän ja valitsemasi leivänpäällysteen kera.

Sopii hyvin esimerkiksi työpaikkaevääksi. 
Keiton voi lämmittää mikrossa tai säilyttää ruokatermoksessa.