Loimulohipasta

Lempeä loimulohi, pirteä limetti, sopivasti tulinen chili ja täyteläisen kermainen pasta – mikä herkullisten makujen ilotulitus! Loimulohipasta on vieläpä tosi helppo valmistaa. Ruoka on lautasella alle puolessa tunnissa.

Ainekset

250 g Hätälän Loimulohifileepala
200 g pastaa
1 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 mieto chili
100 g sokeriherneitä
100 g broccolinia/parsakaalia
100 g kirsikkatomaatteja
1 kpl limetin kuorta raastettuna
1 rkl limetin mehua
2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
muutama tuore basilikan lehti

Valmistus

1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua pieneksi.

2. Halkaisen tomaatit. Leikkaa broccolini/parsakaali pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna pannu keskilämmölle. Lisää pannulle öljy, sipulit ja chili. Sekoittele kunnes sipulit pehmenevät. Lisää joukkoon kaalit ja herneet. Anna kypsyä n. 5 minuuttia.

4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pastan ohjeiden mukaan.

5. Raasta pannulle pestyn limetin kuorta ja purista sen mehu. Lisää kerma, tomaatit ja mausteet. Anna hautua hetki.

6. Valuta pastasta vesi. Sekoita pasta ja kastike toisiinsa varovasti nostellen.

7. Poista loimulohifileepalasta nahka. Asettele lohi pastan päälle.

8. Koristele basilikan lehdillä