Itse tehdyt Sinappisilakat joulupöytään | Reseptit | Hätälä Oy

Marinoidut sinappisilakat

Itse tehdyt ja varmasti maistuvat sinappisilakat, mikäs sen parempi tarjottava joulupöydässä. Katso resepti!

Ainekset

500 g Hätälän silakkafileitä

1,5 dl viinaetikkaa

2 tl suolaa

5 dl vettä

10 g tuoretta tilliä

1 ½dl dijonsinappia (maustettuna esim. mustaherukalla tai konjakilla)

0,2dl vettä

2dl ruokaöljyä

2 rkl sokeria

1 rkl väkiviinaetikkaa

2 tl hienoa merisuolaa

½ tl mustapippuria

Valmistus

Liota kaloja etikka-vesiliemessä 4–5 tuntia tai yön yli. Valuta kalat. Lado tölkkiin kerroksittain silakoita ja tilliä. Sekoita sinappikastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaloille. Anna sinappisilakoiden maustua vähintään 1 vuorokausi.