Mehukas uunilohi paistetuilla kasviksilla | Kalaresepti | Hätälä

Mehukas uunilohi kasviksilla

Monen mielestä paras helppo ja nopea arkiruoka: uunilohi. Lohi kypsyy uunissa alle puolessa tunnissa, ja sillä aikaa voit tehdä uunilohelle lisukkeen tuoreista kasviksista. Lopputuloksena on herkullinen ja terveellinen uunilohi, joka maistuu koko perheelle!

Ainekset

n. 800 g Hätälä lohifileetä
1 tl suolaa/oman maun mukaan
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl murskattua fetajuustoa
1 satsuma
Kasvislisuke:
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
200 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
200 g kukkakaalia
1 dl vettä
200 g varsiparsakaalia
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistus

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta lohifilee suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Leikkaa lohifilee neljään osaan. Nosta fileet uunivuokaan ja ripottele pinnalle fetajuustoa. Viipaloi satsuma ja asettele fileiden päälle. Kypsennä lohi uunin keskitasolla, noin 15 – 20 minuuttia.

Tee kasvislisuke: Pese porkkana ja palsternakka. Leikkaa ne ohuiksi kolikoiksi tai tikuiksi. Siivuta kukkakaalin nuput. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna persilja.

Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy, hienonnettu valkosipuli, porkkanat, palsternakka ja kukkakaalit. Kypsennä kasviksia 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää pannulle vettä ja laske keskilämmölle. Lisää varsiparsakaali, mausteet, persilja ja hunaja joukkoon. Jatka kypsennystä noin 5 minuuttia.

Tarjoa uunilohi paistettujen kasvisten kera.