Muikkupitsa | Kalareseptit | Hätälä

Muikku-sienipizza

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kotimainen muikku ja syksyn sienisato maistuvat erinomaiselta myös pizzassa. Kokeile muikkureseptiä vaikka viikonlopun herkutteluihin!

Ainekset

Pohja

1 tl kuivahiivaa

2 dl käden lämpöistä vettä

1 tl suolaa

3 rkl oliiviöljyä

n. 5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike

1 kpl sipulia hienonnettuna

2 kynttä valkosipulia hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

200 g tomaattimurskaa

2 tl tomaattipyrettä

2 dl vettä

½ tl mustapippurirouhe

Suolaa

Täytteet

500 g Hätälän muikkuja paistettuna tai savumuikkuja

150 g sieniä (kanttarelli, tatti, herkkusieni, tms.)

Purjosipulia

Tilliä hienonnettuna

Juustoraastetta

Valmistus

Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä ja lisää joukkoon tomaattipyree, murska ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua 15 minuuttia.

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon suola ja öljy. Sekoita taikinaan puolet jauhoista ja vaivaa hetki. Lisää loput jauhot ja anna kohota vedottomassa paikassa puoli tuntia. Kauli taikina jauhotetun leivin paperin päällä. Vedä paperi uunipellin päälle. Halkaise purjosipuli ja huuhtele purjo juoksevan veden alla. Kuullota purjoviipaleet oliiviöljyssä ja sekoita viipaloidun sienten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tillihakkeella.

Levitä tomaattikastike pitsapohjalle. Lisää sieni-purjosekoitus sekä paistetut muikut tai savumuikut. Lisää lopuksi juustoraaste.

Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *