Paistettua turskaa punaviinikastikkeella

Oheinen ohje on turskan kotimaan, Norjan perinteinen turskaresepti, josta on hyvä aloittaa turskan valmistus. Helppo ja takuuvarma ohje, joka onnistuu hyvin myös kenttäolosuhteissa.

Ainekset

270 g Turskanselkäfileetä

Suolaa ja pippuria maustamiseen

Kirkastettua voita paistamiseen

2 rkl Suolatonta voita

Valkosipulia ja kovia yrttejä voin maustamiseen

3/4 osaa Salottisipulia

Hieman sokeria

1,5 dl Punaviiniä

Valmistus

Mausta valmiit turska annospalat suolalla ja pippurilla. Sulata kirkastettu voi pannussa ja anna murskatun valkosipulin ja yrttien maustaa voi. Aseta kalapalat pannulle ja paista noin yksi minuutti kuumalla pannulla puoleltaan. Poista kalat pannulta lautaselle. Lisää pannulle sipulihake ja sokeri. Kääntele hetken aikaa ja lisää perään punaviini. Keitä kasaan. Lisää sekaan huoneen lämpöinen voi vispilällä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisäkkeeksi uusia perunoita tai, jos vaihtelua haluaa, niin maa-artisokka keitettynä ja voilla maustutettuna sopii loistavasti.

Tiesitkö

Oheinen ohje on turskan kotimaan, Norjan perinteinen turskaresepti, josta on hyvä aloittaa turskan valmistus. Helppo ja takuuvarma ohje, joka onnistuu hyvin myös kenttäolosuhteissa.