Pariloitu lohi perunasalaatilla

Ainekset

500 g Lohifileetä

400 g Keitettyä perunaa

120 g Suolakurkkua

40 g Sipulia

40 g Kaprista

240 g Majoneesia

Ruohosipulia Erilaisia lehtisalaatteja (jää, rucola, tammenlehvä, frisee...) Tomaattia Kurkkua

4 rkl Oliiviöljyä

2 rkl Sitruuna mehua

Suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistus

Sekoita majoneesiin ( Majoneesin ohje http://www.hatala.fi/fi/kuluttajat/kala-ruokapoydassa/kalareseptit/resepti/majoneesi.html ) paloitellut perunat, suolakurkut ja sipulit sekä kapris ja paloiteltu ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa lohifileestä noin 1cm paksuisia viipaleita. Kuumenna paistinpannu kuumaksi, ripottele pannulle suolaa maun mukaan ja paista lohiviipaleet kypsäksi molemmin puolin. Paloittele lehtisalaatit repimällä kulhoon ja lisää paloitellut kurkku ja tomaatti. Mausta oliiviöljyllä ja tilkalla sitruunamehua, sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita. Asettele lautaselle ensin vihreä salaatti, jonka päälle perunasalaattia ja lopuksi kypsät lohiviipaleet. Koristele tuoreella tillillä.

Tiesitkö

Perunasalaatti paranee jos sen makujen annetaan tasoittua jääkaapissa vuorokausi. Salaattia voi keventää omenalla sekä korvaamalla osan majoneesista kermaviilillä tai smetanalla.