Perunapurjo­keitto kylmäsavu­lohella

Ainekset

4 - 6 annosta

  • 400 g kuorittua raakaa perunaa
  • 300 g purjoa (valkoista ja vaaleanvihreää osaa)
  • 1 1/2 l kanalientä
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 pieni purjo ohuina suikaleina
  • 10 g voita
  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 2 rkl kirvelisilppua
  • 200 g ranskankermaa

Valmistus

Paloittele perunat ja purjo suuriksi paloiksi, keitä palat kanaliemessä noin 45 minuuttia. Soseuta tehosekoittimella.
Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla, keitä hieman kokoon.
Ripottele kirveli lohiviipaleille, kääri viipaleet rullalle ja pakasta rullat 10 minuutiksi.
Kuullota sillä aikaa suikaloitu purjo voissa.
Leikkaa lohirullat ohuiksi viipaleiksi.
Annostele keitto lautasille, lisää lohirullaviipaleet, purjosilppu ja 1 rkl ranskankermaa.