Pestosilakat

Silakkafilee on monipuolinen raaka-aine. Silakkarullien täytteenä voi käytää muutakin kuin pestoa, esim. tuorejuustoa. Ei tuorejuustojen varianteilla saat aikaan vaikkapa jouluisia silakoita joulupöytään.

Ainekset

500 g Silakkafileetä

130 g Pestososetta

½ kpl Sitruunamehua

½ tl Suolaa

2 rkl Sokeria

½ tl Mustapippuriruohetta

Valmistus

Levitä silakkafileet työpöydälle, lihapuoli ylöspäin ja levitä pestotahnaa noin 1 tl/ filee, riippuen fileen koosta. Kääri fileet rullalle ja asettele sopivan kokoiseen vuokaan niin että fileen päät ovat vuokaa vasten. Täten rullat pysyvät kiinni. Levitä muut mausteet sekä sitruunamehu rullien päälle ja kaada lopuksi vuokaan vettä, niin että sitä on noin puoleen väliin rullia.

Kypsennä uunissa 180 asteessa 20 minuuttia ja anna jäähtyä liemessään. Tarjoile kylmänä kermaviilikastikkeen kera.