Savukala­pasteija

Ainekset

  • 400 g voitaikinaa
  • 250 g Hätälän savusiikaa tai savulohta
  • pippuria
  • suolaa
  • kalaliemikuutio
  • kanamunaa
  • pellavansiemeniä
  • riisiä

Valmistus

Sulata torttutaikinlevyt ohjeen mukaisesti ja kauli levyt kaksi kertaa aikaisempia pitemmiksi. Leikkaa levyistä neliöitä. Keita riisi, lisää keitinveteen kalaliemikuutio. Sekoita riisi, savulohi tai savusiika, lisää mausteet. Sekoita raaka kananmuna sidosaineeksi massaan. Laita massaa neliön päällej a käännä kolmioiksi. Paina reunat hyvin kiinni haarukalla. Voitele munalla ja koristele pellavansiemenillä. Paista n 10 min. 225 asteessa.

Tiesitkö

Reseptin täyte on herkullinen, mutta väritön. Väriä täytteeseen saat lisäämäällä tilli/ruohosipulihaketta täytteeseen.