Savulohirulla | Reseptit | Hätälä Oy

Savulohirulla

Kostutettuun hapankorppuun kääräisty Savulohirulla on maistuva kalaherkku esimerkiksi juhliin ja maistuu jokaiselle kalan ystävälle. Katso todella helppo ohje!

Ainekset

  • 8 kpl hapankorppuja
  • 3 dl omenamehua
  • 200g Hätälän savustettua lohta tai savulohifileetä
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 5 rkl mätitahnaa
  • 1 rkl ruohosipulia
  • kirsikkatomaattia koristeluun

Valmistus

Levitä leikkuulaudalle tuorekelmu ja levittele sen päälle vieriviereen hapankorput. Kostuta hapankorput omenamehulla. Levitä päälle toinen tuorekelmu ja anna imeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Poista hapankorppujen päältä toinen kelmu ja levitä hapankorppujen päälle savulohesta, tuorejuustosta ja mätitahnasta ja ruohosipulista tehty seos. Käännä rullalle ja anna levätä tuorekelmuun tiiviisti käärittynä jääkaapissa noin 2 tuntia. Kirsikkatomaattien puolikkaita päälle koristeeksi.