Sitruuna-yrttilohi ja sahramiperunat

Tässä reseptissä tuoreet yrtit ja sitruuna korostavat lohen omaa hyvää makua. Parmesaanilla ja hyppysellisellä sahramia maustetut perunat kruunaavat annoksen ja tekevät siitä juuri sopivasti juhlavamman.

Ainekset

Sitruuna-yrttilohi
n. 600 g Hätälä Lohifilee, C -leikattu
2 luomu sitruunaa + 1 sitruunankuori
3 rkl oliiviöljyä
1/2 ruukkua timjamia
1/2 ruukkua persiljaa
Ripaus suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Sahramiperunat
800 g perunaa
25 g voisulaa
Ripaus suolaa
Pieni hyppysellinen (n. 0,02 g) sahramia
1 dl parmesaani raastetta
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl oliiviöljyä
100 g varsiparsakaalia

Valmistus

Sitruuna-yrttilohi
1. Kuumenna uuni 200 ºC asteeseen. Huuhtele sitruunat ja hienonna yrtit.
2. Raasta sitruunan keltainen kuori ja leikkaa sen jälkeen molemmat sitruunat viipaleiksi.
3. Sekoita yrtit, oliiviöljy ja mausteet keskenään. Leikkaa filee neljään yhtä suureen palaan.
4. Asettele sitruunaviipaleet uunivuokaan ja nosta kalapalat sitruunaviipaleiden päälle.
5. Annostele yrttiseos kalapalojen päälle kauttaaltaan. Nosta uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi.
6. Tarjoile sitruuna-yrttilohi sahramiperunoiden kanssa.

Sahramiperunat
1. Kuumenna uuni 180 ºC asteeseen.
2. Huuhtele perunat ja leikkaa syviä viiltoja rinnakkain, niin että viillot yltävät lähes alas asti.
3. Sulata voi. Sekoita voin joukkoon suola ja sahrami ja lopuksi perunat.
4. Asettele perunat voideltuun uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.
5. Kypsennä perunat uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Hienonna timjami.
6. Nosta perunat uunista. Ripottele juustoraastetta ja timjami perunoiden päälle.
7. Huuhtele ja kuivaa varsiparsakaalit. Ripottele oliiviöljyä päälle ja asettele parsakaalit vuokaan.
8. Jatka uunissa kypsentämistä noin 10 –15 minuuttia, kunnes perunat ja parsakaalit ovat kypsiä.