Täyteläiset yrtti-ahvenrullat

Täyteläiset ahvenrullat saavat reilusti makua tuoreista yrteistä, sitruunasta ja tuorejuustosta. Ahvenfileet kruunataan rouhealla hapankorppu-cashew-kuorrutteella ja nokareella voita, josta rullat saavat lisämehukkuutta kypsyessään pannulla valmiiksi. Suomen kansalliskala ahven sopii ruoanlaitossa erinomaisesti niin arkeen kuin juhlavampaankin pöytään.

Ainekset

300 g Hätälän Ahvenfilee
2 kpl isoa hapankorppua
1 dl cashew-pähkinöitä
1/2 tl suolaa
1/2 tl rosèpippuria

Tuorejuustotäyte:

100 g tuorejuustoa
1 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl tuoretta ruohosipulia
1 rkl tuoretta basilikaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta

Valmistus

1. Hienonna hapankorput ja pähkinät tehosekoittimessa rouheaksi muruksi.
2. Valmista tuorejuustotäyte.
3. Asettele ahvenfileet leivinpaperille. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja rosépippurilla.
4. Annostele tuorejuustotäytettä fileen päälle.
5. Kääri fileet rullaksi ja laita cocktailtikulla fileen reunat kiinni.
6. Kääntele ahvenrullat korppujauho-pähkinäseoksessa.
7. Paista paistinpannulla keskilämmöllä voissa kypsäksi ja kauniin väriseksi.
8. Tarjoile esimerkiksi babypinaatin ja retiisien kera.

Tuorejuustotäyte:

1. Hienonna yrtit. Raasta pestyä sitruunaa. Sekoita kaikki keskenään ja täytä fileet.