Hätälän teriyakilohi | Kalareseptit | Hätälä

Teriyakilohi

Tämä resepti tulvii japanilaisen keittiön henkeä parhaimmillaan! Teriyakilohi valmistuu helposti Hätälän Suolatuista annoslohipaloista ja maistuu herkulliselta pikkelöityjen kurkkujen, salaatin ja riisin kera. Kysy Suolattuja annoslohipaloja kauppasi palvelutiskiltä.

Ainekset

Hätälän Suolattu annoslohipala
Teriyaki-kastiketta
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Leikattua kevätsipulia
Pikkelöity kurkku:
300 g tuorekurkkua tai avomaankurkkua
Tilliä (runsaasti)
1-2-3-liemi eli:
1 osa etikkaa (0,5 dl)
2 osaa sokeria (1 dl)
3 osaa vettä (1,5 dl)
Suolaa

Valmistus

Pikkelöity kurkku: Kiehauta 1-2-3-liemi ja mausta suolalla. Voit varioida makua lisäämällä esimerkiksi sinapinsiementä tai tähtianista. Jäähdytä liemi. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Leikkaa tilli ja sekoita kurkkuviipaleisiin. Kaada jäähtynyttä lientä kurkkujen ja tillin päälle, peitä kannella ja ravistele hetki.

Annostele teriyaki-kastike lohipalojen päälle, kääntele ja anna marinoitua 30 minuuttia. Paahda uunissa, pannulla tai grillissä, kunnes kalan sisälämpötila on noin +55 °C. Kaloja voi penslata kastikkeella kypsymisen aikana.

Ripottele kypsän kalan pintaan paahdettuja seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Tarjoa kalat riisin, salaatin ja pikkeilöidyn kurkun kanssa.