Uunilohi smetanassa haudutettuna | Reseptit | Hätälä Oy

Uunilohi smetanassa haudutettuna

Smetanassa haudutettu uunilohi sopii vaikka jokaisen päivän ruoaksi. Katso, miten haudutettu uunilohi valmistuu Hätälän tapaan.

Ainekset

800 g Lohifileetä

Smetanaa

Kermaa/valkokastiketta

Tilliä

Suolaa ja pippuria maustamiseen

Sitruunan mehua

Sinappia (dijon)

Suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistus

Voitele uunivuoka ja aseta kokonainen tai annospaloiksi leikattu filee vuokaan. Mitä tiiviimmin filee asettuu vuokaan, sitä parempi, tällöin kastike ei pääse leviämään ja täten tiivistymään liikaa paistamisen aikana.

Mausta kala suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään ja kaada kastike kalan päälle.

Kypsennä uunissa n. 180 astetta noin 30 min. Tarjoile perunamuusin kera.

Tiesitkö

Uuni, -kakku yms. vuokien voiteluun on saatavilla vuokaspraytä, jolla voitelu onnistuu kädenkäänteessä. Auttaa paljon niin valmistuksessa kuin tiskatessa. Paistoaikaan on syytä, niin kuin kaikkien reseptien lämpötiloihin ja aikoihin, suhtautua varauksellisesti. Kun tavoitteena on tarjota maukas ateria, sen saavuttamiseksi yksi tärkeimmistä asioista on oikea tarjoilulämpötila. Kala on haasteellinen raaka-aine, kala kypsyy helposti liikaa.

Kypsennysaikaan vaikuttavat monet asiat, mm. tuotteen lähtölämpötila, uuneissa uunin koko ja toimintamalli, pannuissa pannujen materiaali ja niiden teho. Kypsyminen jatkuu edelleen myös hetken aikaa kun tuote otetaan pois uunista tai liedeltä. Helppo ja näppärä keino tuotteiden lämpötilan tarkistamiseen on digitaalinen paistolämpömittari, jossa anturilla tarkastetaan tuotteen lämpötila. Omassa työssäni on kaksi asiaa, joita ilman en enää pärjää. Toinen digitaalinen vaaka ja toinen on Turun sinap...eiku tämä digitaalinen paistolämpömittari.