Valkokastike

Ainekset

40 g Voita

40 g Vehnäjauhoja

½ l Kulutusmaitoa

Suolaa ja pippuria mausteeksi

Valmistus

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, miedolla lämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti voihin. Kypsennä niin ettei seoksen väri muutu (ruskistu). Lisää kuumennettu maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta saadaan tasainen. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tiesitkö

Kastikkeen makua voidaan täydentää pienellä määrällä jauhettua muskottia. Kastikkeesta voi jatkaa moneen muuhun kastikkeeseen esim. klassinen kuhaa waleskaan kuuluu mornay-kastike, joka on valkokastike juustoraasteella parannettuna.