Tandoori-lohitahna reseptikuva

Tandoori-lohitahna

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tandoori-lohitahna yhdistää intialaisen keittiön makuja ja mausteita mehevään savu- tai loimuloheen.  Makumaailmaan sopivasti tandoori-lohitahnalla herkutellaan naanleivän kera. Voit koota tarjoiluvadille makusi mukaisen herkuttelusetin, joka sopii vaikka viikonlopun illanistujaisiin. Tästä reseptistä löydät ohjeen myös makuelämystä täydentäville raikkaalle kurkkuraita-kastikkeelle ja marinoidulle punasipulille. Resepti on tehty yhteistyössä Järvikylän kanssa.

Ainekset

Tandoori-lohitahna:
250 g Hätälän savulohta tai loimulohta palana
100 g paksua majoneesia
50 g turkkilaista jogurttia
1 tl limen mehua ja hieman kuorta hienona raasteena
2/3 ruukkua Järvikylän minttua
2/3 ruukkua Järvikylän korianteria
1–2 rkl tandooritahnaa
Kurkkuraita eli jogurttikastike:
1/2 tuorekurkku
200 g turkkilaista jogurttia
1/3 ruukkua minttua ja korianteria
Marinoidut sipulit:
1 punasipuli puolirenkaiksi leikattuna
1 rkl väkiviinietikkaa
2 rkl sokeria
3 rkl vettä
suolaa
Lisäksi:
2 kpl naanleipää
2 kpl isoja tomaatteja

Valmistus

Sekoita kulhossa majoneesi sekä jogurtti. Mausta seos limen mehulla, hienoksi leikatuilla yrteillä ja tandooritahnalla. Poista kalasta nahka ja nahan alla oleva ruskea lihas. Hienonna kala käsin syyrakenteen mukaisesti lastumaiseksi. Sekoita lohi tahnan joukkoon.

Valmista kurkkuraita: Leikkaa kurkku kuutioiksi ja sekoita kuutioihin hieman suolaa. Kuivaa kuutiot talouspaperin päällä. Sekoita kurkut, jogurtti ja hienonnetut yrtit. Mausta vielä limen mehulla.

Valmista marinoidut punasipulit: Kuumenna vesi, lisää sokeri ja etikka. Mausta ripauksella suolaa ja kaada seos sipulirenkaiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua n. 30 min.

Kuutioi tomaatit, lämmitä naanleivät ja kokoa tarjoiluvati haluamallasi tavalla. Voit yhdistää tähän myös mainiosti mitä tahansa Järvikylän salaattia. Koristele korianterin oksilla ja mintun lehdillä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *