Tandoori-lohitahna
Ainekset
Tandoori-lohitahna:
250 g Hätälän savulohta tai loimulohta palana
100 g paksua majoneesia
50 g turkkilaista jogurttia
1 tl limen mehua ja hieman kuorta hienona raasteena
2/3 ruukkua Järvikylän minttua
2/3 ruukkua Järvikylän korianteria
1–2 rkl tandooritahnaa
Kurkkuraita eli jogurttikastike:
1/2 tuorekurkku
200 g turkkilaista jogurttia
1/3 ruukkua minttua ja korianteria
Marinoidut sipulit:
1 punasipuli puolirenkaiksi leikattuna
1 rkl väkiviinietikkaa
2 rkl sokeria
3 rkl vettä
suolaa
Lisäksi:
2 kpl naanleipää
2 kpl isoja tomaatteja
Valmistus
Sekoita kulhossa majoneesi sekä jogurtti. Mausta seos limen mehulla, hienoksi leikatuilla yrteillä ja tandooritahnalla. Poista kalasta nahka ja nahan alla oleva ruskea lihas. Hienonna kala käsin syyrakenteen mukaisesti lastumaiseksi. Sekoita lohi tahnan joukkoon.
Valmista kurkkuraita: Leikkaa kurkku kuutioiksi ja sekoita kuutioihin hieman suolaa. Kuivaa kuutiot talouspaperin päällä. Sekoita kurkut, jogurtti ja hienonnetut yrtit. Mausta vielä limen mehulla.
Valmista marinoidut punasipulit: Kuumenna vesi, lisää sokeri ja etikka. Mausta ripauksella suolaa ja kaada seos sipulirenkaiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua n. 30 min.
Kuutioi tomaatit, lämmitä naanleivät ja kokoa tarjoiluvati haluamallasi tavalla. Voit yhdistää tähän myös mainiosti mitä tahansa Järvikylän salaattia. Koristele korianterin oksilla ja mintun lehdillä.