Juhannuksen parhaat ruokavinkit kalasta Hätälältä

Juhannus
Juhannuksen parhaat ruokavinkit kalasta

Kata juhannuksena tarjolle herkullinen ja monipuolinen kalapöytä: grillattua, loimutettua ja savustettua kalaa, itse valmistettuna tai helposti valmiilla tuotteilla. Katso tästä juhannuksen paras ruokalista, tarjoiluideat ja kalaruokavinkit.

Grillaa, loimuta tai savusta

Mökillä tai oman pihan rauhassa juhannuksen kalaherkut voi valmistaa itse tuoreesta kalasta tai fileestä asti. Loimuta lohta aitoon tapaan avotulella tai savusta kotimaista siikaa! Grillikausikin alkaa juhannuksena olla jo vauhdissa. Katso reseptihaustamme parhaat grillausreseptit lohelle ja vaalealle kalalle valitsemalla teemaksi Kesä ja grillaus. Tai kokeile Hätälän kuumaa kesäuutuutta grillikauteen: helppo ja herkullinen Lohiburger on valmis grillattavaksi.

Lohiburgerpihvi Hätälä, lohihampurilainen

Upea juhannusateria helposti

Juhannuksen ruokapöytä onnistuu helposti Hätälän valmiilla kalaherkuilla. Esimerkiksi loimutettu, savustettu, graavattu ja kylmäsavustettu lohi ja kirjolohi ovat sellaisenaan valmiita nautittavaksi. Luo pöytään juhannustunnelmaa kattamalla kalaa tarjolle vadin sijasta esimerkiksi puiselle leikkuulaudalle. Koristeeksi juhannuspöytään sopivat luonnonkukat ja koivunoksat.

Mitä juomaa kalan kanssa?

Kala ja kuiva tai puolikuiva valkoviini on tietysti klassinen yhdistelmä. Mausteisempi kalaruoka kannattaa kuitenkin yhdistää vähän makeampaan valkoviiniin, jotta kalan maku pääsee paremmin esiin. Rasvaisemman kalan kuten lohen kanssa käy kevyt punaviinikin, kun taas voimakkaasti savustettu kala ei oikein soinnu yhteen minkään viinin kanssa. Monelle kalaruualle sopii seuraksi alkoholiton tai mieto olut tai kivennäisvesi.