Kotimainen luonnonkala silakka | Kauden kala | Hätälä

Silakka
MAISTUVAA KALARUOKAA KOTIMAISESTA SILAKASTA

Nappaa tästä Hätälän parhaat silakkareseptit ja muut herkulliset vinkit ruuanlaittoon kotimaisesta silakasta!

Silakka on todellinen suomalainen superfood: tässä pikkukalassa on kokoonsa nähden runsaasti D-vitamiinia ja sydämelle terveellisiä rasvahappoja. Lisäksi silakkaa ympäristöystävällisempää ruokaa on vaikea löytää, sillä sen Itämeri-jalanjälki on jopa miinusmerkkinen. Silakka on saalismäärältää Suomen tärkein kalalaji.

 

TUORETTA SILAKKAA SUOMESTA

Hätälän silakkaa tulee pääasiassa Selkämeren alueelta, ja jonkin verran myös Perämeren rannikolta. Silakka on kauden kalana oikeastaan ympäri vuoden, sillä sitä tulee saaliiksi kaikkina vuodenaikoina – parhaiten kuitenkin lokakuulta toukokuulle.

Suomalaiset ammattikalastajat pyytävät silakkaa pääasiassa troolaamalla. Hätälän silakkafileet ja silakat ovat 99 % MSC-sertifioituja. Hätälän kalastajat noudattavat vastuullisuutta silakan, kuten muidenkin kotimaisten luonnonkalojen pyynnissä. Myös kalankäsittely hoituu ammattitaitoisesti: silakat jäitetään heti pyynnin jälkeen, että kala pysyy tuoreena. Tutustu Hätälän kalastajiin.

 

Silakkatempura | sisältökuva kauden kala silakka | Hätälä

MITÄ SILAKASTA VOI KOKATA

Perinteisistä perinteisin silakkaruoka on tietysti Silakkalaatikko. Silakka kuitenkin sopii vaikka dippailuruuaksi brunssille tai illanistujaisiin rapeiden Tikkusilakoiden muodossa. Tomaatti-silakkapannu yhdistää silakat italialaisen keittiön aromeihin, ja upea Silakka-tempura taas käyttää japanilaisen keittiön taidonnnäytteestä. Skrollaa alemmas myös muihin herkullisiin silakkaresepteihin!

Ruokakirjoittaja, toimittaja Satu Koivisto loihti blogissaan herkullisen sushisalaatin silakasta. Artikkelista löytyy myös Hätälän tuotekehittäjän, keittiömestari Jarmo Ojalan silakkavinkkejä. Käy katsomassa vinkit ja resepti Satun blogista.

MISTÄ SILAKKAA SAA

Kysy Hätälän silakkaa kauppasi palvelutiskistä, tai valitse Hätälän rasiapakatut tuoreet silakkafileet 250 g:n pakkauksessa.

Tutustu myös muihin kotimaisiin kauden kaloihin ja katso, mitä kaloja on nyt parhaiten saatavilla Kauden kala -sivulla.

 

 

 

SILAKAN GRILLAAMINEN

Silakasta saa herkullista ruokaa myös grillissä hiillostamalla. Katso helppo ohje silakoiden grillaamiseen videolta!

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi