Tikkusilakat ja wasabidippi

Herkullisen rapeat tikkusilakat ovat erinomainen naposteluherkku niin illanistujaisiin kuin brunssille. Wasabidippi tuo silakoiden oheen ripauksen aasialaista makumaailmaa. Resepti on pellilliselle – ennustamme, että se tyhjenee hetkessä!

Ainekset

250 g Hätälä silakkafileetä
1–2 tl suolaa oman maun mukaan
1,5 dl vehnäjauhoa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua chiliä
3 dl pankojauhoa
1,5 dl seesaminsiemeniä
2 isoa kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä

Wasabidippi:
150 g ranskankermaa
1 tl wasabitahnaa
1/2 tl suolaa
1 tl ruokosokeria
1 rkl tuoretta hienonnettua korianteria

Valmistus

1. Asettele silakkafileet leivinpaperille. Mausta fileet suolalla ja leikkaa pituussuunnassa kahtia.
2. Sekoita laakeassa kulhossa vehnäjauhot ja mausteet keskenään.
3. Mittaa toiseen kulhoon pankojauhot ja seesaminsiemenet.
4. Riko kananmunat kolmanteen astiaan ja vatkaa rakenne rikki.
5. Kierittele silakat vehnäjauhoseoksessa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi pankojauhoseoksessa.
6. Asettele tikkusilakat leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja ripottele öljyä fileiden päälle.
7. Nosta uunin keskitasolle 225 asteeseen noin 10 minuutiksi. Nosta uunista ja tarjoile dipin kanssa.

Wasabidippi: Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Tiesitkö

Rapeiden silakkatikkujen seuraksi esimerkiksi brunssipöytään sopivat mehevät annosmunakkaat loimulohella. Katso resepti ja kokeile: https://hatala.fi/reseptit/loimulohimunakkaat/