Hätälän kotimaista luonnonkalaa | Muikku | Muikku tarte tatin

Kauden kala
Nyt kannattaa kokata kotimaista kauden kalaa

Kauden kala on parhaimmillaan juuri nyt. Herkuttele tuoreesti ja ekologisesti kotimaisella luonnonkalalla!

Kotimaisilla luonnonkaloilla on satokautensa, samaan tapaan kuin kasviksilla ja juureksilla. Ja samalla tavalla eri kalalajeja kannattaa lisätä kotikeittiön ruokalistalle sen mukaan, mitä kulloinkin on hyvin saatavilla. Samalla saat tietysti mukavaa vaihtelua koko perheen kala-aterioihin!

EKOLOGISTA RUOKAA KOTIMAISESTA LUONNONKALASTA

On todellinen ekoteko valita ostoskoriin kotimaista kauden kalaa! Kotimaisen luonnonkalan keskimääräinen Itämeri-hiilijalanjälki on nimittäin miinusmerkkinen. Järvikalan ammattitaitoinen kalastus puolestaan hoitaa vesistöä estämällä rehevöitymistä. Ostamalla kotimaista kalaa tuet myös kalastajien arvokasta työtä ja mahdollistat heidän elinkeinonsa jatkumisen, jotta kotimaista luonnonkalaa on saatavilla myös tulevaisuudessa.

KOTIMAISTA KALAA MONIPUOLISESTI

Kalalla on todistetusti terveysvaikutuksia sisältämiensä hyvien rasvojen ja D-vitamiinin ansiosta, ja sitä suositellaankin syötäväksi vähintään kaksi kertaa viikossa. Määrä on helpompi saada täyteen hyödyntämällä monipuolisesti kalalajeja. Vaihtelua kalaruokapäiviin tuo myös valmistustapojen monipuolisuus: kotimaista luonnonkalaa voi mm. hiillostaa, savustaa, grillata, kypsentää uunissa tai paistaa pannulla. Tai kokeile perinteisen kalakeiton sijasta vaikkapa silakkapizzaa!

SUOMALAISTEN KALASTAJIEN PYYTÄMÄÄ KALAA

Hätälän väkeen kuuluu yli 400 suomalaista kalastajaa. Hätälän kotimainen luonnonkala on kalastajien vastuullisesti pyytämää ja ammattitaidolla käsittelemää. Kalat tainnutetaan ja verestetään sekä jäitetään heti pyynnin jälkeen, että ne pysyvät tuoreena. Klikkaa tutustumaan Hätälän kalastajiin.