Kestävästi kalastettua
Kalaa kotimaisilta kalastajilta

Hätälän käyttämä kotimainen kala on pyydetty pohjoisen puhtaista vesistä: esimerkiksi Oulujärven alueelta, Perämeren rannikolta, Koillismaan erämaajärvistä ja Lapin Inarijärvestä.

Ammattitaitoiset kalastajat käsittelevät kalat heti pyynnin jälkeen ja laittavat ne jäihin, mikä osaltaan takaa Hätälän kotimaisten kalojen hyvän säilyvyyden ja herkullisen maun.

Hätälän väkeen kuuluu yli 400 suomalaista ammattikalastajaa. Tuemme arvostamiemme kumppanien työtä muun muassa rehdillä ja pitkäjänteisellä ostotoiminnalla sekä kuljetusjärjestelyillä.

Arvostus kalastajien tärkeää työtä kohtaan näkyy myös Hätälän koko vuoden 2020 kestävässä Kalastajalle kiitos -kampanjassa. Kampanjalla haluamme tehdä kalastajien työn näkyväksi ja kannustaa kaikkia suomalaisia käyttämään enemmän kotimaista luonnonkalaa. Lue lisää kampanjasivulta!

Esittelyssä Hätälän kalastajia

Lauri

Lauri Halosen kotisatama on Kellon Kiviniemessä Oulussa. Saaliiksi merestä nousee mm. Perämeren muikkua eli maivaa. Lauri on kalastaja kolmannessa polvessa: jo hänen isänsä ja pappansa ovat toimittaneet kalaa Hätälälle.

Jarkko ja Jukka

Haukiputaalainen Jarkko Ålander pyytää Hätälälle Perämeren villisiikaa eli karisiikaa. Ammatinvalinta oli itsestäänselvyys Jarkolle, joka on lapsesta asti mielellään lähtenyt merelle kalastajaisänsä Jukan matkassa.

Pekka

Pekka Vakkilainen pyytää Hätälälle kuhaa Kiantajärvellä, Kainuun Suomussalmella. Pekalle lapsuuden harrastuksesta tuli ammatti, ja hän on työskennellyt kalastajana jo yli 10 vuotta.

Jukka ja Päivi

Tornionjokilaakson Miekojärvellä Hätälälle kalastaa peräti viidennen polven kalastaja Jukka Sirkkala puolisonsa Päivin kanssa. Muun muassa maailman pohjoisimmaksi mainittua kuhaa pyydetään esi-isien opeilla, mutta nykyaikaisilla veneillä ja laitteilla.

Timo ja Vesa

Veljekset Timo ja Vesa Pitkänen kalastavat Hätälälle kitkan viisasta eli kuuluisaa Koillismaan muikkua Kuusamojärven kirkkaista vesistä. Kalaparvia haetaan kaikuluotaimen avulla ja pyynti tapahtuu suurella nuotalla, jota vedetään kahdella lautalla.

Jarmo

Jarmo Aution pyyntialueena on Inarijärvi, josta nousee siikaa, taimenta, rautua, ahventa, haukea ja harjusta – puhtaista vesistä pyydettyä terveellistä lähiruokaa parhaasta päästä!

 

Vesa

Vaasalainen Vesa Pohja kalastaa Hätälälle ahventa, siikaa ja kuhaa Merenkurkun vesiltä. Työnsä vapaudesta nauttiva Vesa on kalastanut ammatikseen jo vuodesta 1993 asti.

 

 


Katso videot

Hätälän Perämeren maivaa — rehtiä pohjoisen kalaa

Seuraa Lauri Halosen päivää Perämerellä.

 

Parasta on vapaus – Hätälän kalastajan tarina

Lähde Jarkko Ålanderin mukaan vesille.

 

Hätälän Kuusamon muikkua – pohjoisen rehtiä kalaa

Tutustu muikunpyyntiin Kuusamojärvellä – kalastajina Pitkäsen veljekset.