Kalastaja Lauri Halonen | Hätälä

Kalastajalle kiitos

Kiitos, kun olet ollut mukana kampanjassa! Lahjoitimme avullasi 100 000€ suomalaisten kalastajien elinkeinon tukemiseen.

Suomalaiset kalastajat ansaitset kiitoksen arvokkaasta työstä. Työ on raskasta, ja sitä tehdään melkeinpä säässä kuin säässä – saaliin määrästäkään ei voi tietää etukäteen. Halusimme tehdä näkyväksi tämän, usein aamun hämärässä tehtävän työn.

Hätälä toteutti koko vuoden 2020 kestäneen kampanjan KALASTAJALLE KIITOS, jolla kannustimme kaikkia suomalaisia käyttämään enemmän kotimaista luonnonkalaa. Kiitos kaikille, jotka ottivat kalastajien asian omakseen ja osallistuivat kampanjaan! Kun kalastajien saaliilla on tarpeeksi kysyntää, pysyy kalastuselinkeino elinvoimaisena ja houkuttelevana uusille kalastajasukupolville.

 

KIITOKSET MENIVÄT PERILLE

Hätälä lahjoitti 100 000€ Helsingissä 11.2.2021 järjestetyssä tilaisuudessa alueellisten kalatalousryhmien edustajalle Iiro Majurille. Hätälän väkeä edustivat toimitusjohtaja Riku Isohätälä ja varatoimitusjohtaja Matti Isohätälä. Lahjoitussummaa kerrytettiin koko vuoden 2020 ajan Hätälän kotimaisen kalan myynnistä: 10 senttiä jokaisesta myydystä Kalastajalle kiitos -kampanjapakkauksesta ja 20 senttiä/kg palvelutiskin kuukauden kalojen kokonaismyynnistä.

 

Hätälä lahjoitti kalastajille 100 000 euroa

Tilaisuudessa käytiin myös Mikko ”Peltsi” Peltosen juontama paneelikeskustelu otsikolla Kotimaisen luonnonkalan tulevaisuus ruokapöydässä. Paneelissa pohdittiin monipuolisesti kotimaisen luonnonkalan kulutuksen lisäämistä mm. parantamalla kuluttajien tietoisuutta kalan sesonkiluontoisuudesta ja kehittämällä uudenlaisia kalatuotteita. Keskustelua käytiin myös suomalaisen ammattikalastuksen jatkuvuudesta ja kotimaisen luonnonkalan ympäristövaikutuksista. Katso videolta koko kiinnostava keskustelu, jota pohjustaa maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän videotervehdys.

 

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

KONKREETTISTA TUKEA KALASTAJILLE

Lahjoitussumma 100 000€ jaetaan tasan kymmenen Suomessa toimivan alueellisen kalatalousryhmän kesken. Seuraamme Hätälän some-kanavilla vuoden 2021 aikana, millaisia hankkeita lahjoitusvaroilla toteutetaan. Lue lisää ryhmien toiminnasta.

 

 

Kiitos, kun olet ollut mukana kiittämässä kalastajaa! Tuetaan kalastajien työtä herkuttelemalla kotimaisella luonnonkalalla myös jatkossa. Katso vinkit ja reseptit Kauden kala -sivultamme!

 

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

 

Tutustu Hätälän kalastajiin

 


Kampanjan kummeina toimivat:


SAKL R.Y. – Suomen Ammattikalastajaliitto

Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry