Kalastajalle kiitos

Varmistetaan yhdessä, että saamme syödä kotimaista luonnonkalaa myös tulevaisuudessa!

Suomalaiset kalastajat ansaitset kiitoksen arvokkaasta työstä. Työ on raskasta, ja sitä tehdään melkeinpä säässä kuin säässä – saaliin määrästäkään ei voi tietää etukäteen. Tämän, usein aamun hämärässä tehtävän työn haluamme tehdä näkyväksi.

Hätälä on käynnistänyt koko vuoden 2020 kestävän kampanjan KALASTAJALLE KIITOS, jolla kannustamme kaikkia suomalaisia käyttämään enemmän kotimaista luonnonkalaa. Kun kalastajien saaliilla on tarpeeksi kysyntää, pysyy kalastuselinkeino elinvoimaisena ja houkuttelevana uusille kalastajasukupolville.

 

MITEN SINÄ VOIT KIITTÄÄ?

Kampanjaan osallistuminen on helppoa: valitse ostoskoriisi Hätälän kalastajien pyytämää kotimaista kalaa, vie kotiin, kokkaa ja herkuttele terveellisesti ympäristöystävällisellä lähiruoalla! Katso parhaat reseptimme kotimaiselle luonnonkalalle tämän sivun alaosasta. Lisää inspiroivia reseptejä löydät reseptihaullamme.

Lahjoitamme  jokaisesta vuonna 2020 myydystä kotimaisen kalan Kalastajalle kiitos -kampanjapakkauksesta 10 senttiä kotimaisen ammattikalastuksen tukemiseen. Kampanjatuotteet tunnistat kampanjasta kertovasta tarrasta.

 

Palvelutiskissä myynnissä on kuukausittain vaihtuva kauden kala, jonka kokonaismyynnistä lahjoitamme 20 senttiä/kg.

*Rospuutto eli kelirikko on aikaa, jolloin vesille ei pääse veneellä mutta jää ei myöskään ole tarpeeksi kantavaa talvikalastusta varten. Rospuuton ajankohta ja pituus vaihtelee vuosittain ja alueittain. Sää vaikuttaa muulloinkin luonnonkalan saatavuuteen. Hätälä varaa kaikki oikeudet muutoksiin Kalastajalle kiitos -kampanjatuotteissa esimerkiksi kalan saatavauustilanteen mukaan. Kampanjakalojen listaa päivitetään tilanteen mukaan. Säätilanteen vuoksi mateen saatavuus on ollut tammikuussa 2020 heikkoa. Tämän takia lisäsimme 14.1. alkaen tammikuun kauden kalaksi mateen rinnalle kuhafileen, eli lahjoitussumma karttuu sekä mateen että kuhafileen palvelutiskimyynnistä.

KIITOKSET MENEVÄT PERILLE

Lahjoitamme vuoden aikana kertyneen summan tammikuussa 2021 Suomessa toimiville kymmenelle alueelliselle kalatalousryhmälle, jotka edistävät meri- ja kalatalouden elinkeinoja. Lahjoitussumma jaetaan tasan ryhmien kesken. Lue lisää ryhmien toiminnasta.

 

Kiitos, kun olet mukana kiittämässä!

Kalastajalle kiitos – Hätälä

 

Tutustu Hätälän kalastajiin

 


Kampanjan kummeina toimivat:


SAKL R.Y. – Suomen Ammattikalastajaliitto

Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry