Kuhanyytit
Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas. Katso myös muut kuhareseptit kuhan omalta kauden kala -sivulta.
Kuhanyytit valmistuvat helposti ja nopeasti, mutta ovat sitäkin maistuvampia. Makua tuovat tuore timjami, kevätsipuli ja sitruunan kuori. Erinomainen annos vaikkapa viikonlopun ruokapöytään – katso helppo ja nopea kuharesepti ja herkuttele kotimaisella kuhalla! Kuhareseptin on laatinut Hätälälle
Ainekset
300 g Hätälä kuhafilee
400 g kypsiä keitettyjä perunoita
100 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 kpl tuoretta timjamin oksaa
1 kpl kevätsipulia varsineen
10 g voita
Ripaus sormisuolaa ja mustapippuria
Valmistus
1. Paloittele keitetyt perunat ja puolita kirsikkatomaatit.
2. Hienonna kevätsipuli ja pienennä yksi timjamin oksa.
3. Yhdistä raaka-aineet. Pese ja raasta sitruunan kuorta joukkoon. Lisää oliiviöljy ja sekoita.
4. Leikkaa kuhasta paloja, poista keskiruoto tarvittaessa.
5. Lado täytettä leivinpaperi-folion keskelle. Asettele päälle kalapalat.
6. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele voinokareella ja timjamilla.
7. Sulje nyytti, nosta uunin keskitasolle 225 asteeseen noin 20 minuutiksi.
Kuhaherkkua