Hätälän keittiössä videosarjan kkokit Jarmo Ojala ja Jouni Törmänen

Hätälän keittiössä: kalamenut
Opi kokkaamaan ravintola-ateria kotona

Hurmaa ruokavieraat tai oma väki kolmen ruokalajin ravintolamenulla. Hätälän keittiössä -videoilla huippukokit jakavat parhaat ammattilaisniksit onnistuneeseen lopputulokseen.

Hätälän oma huippukokki Jarmo Ojala sai vieraakseen Hätälän keittiöön Michelin-kokki Jouni Törmäsen Ranskasta. Videoilla he näyttävät, miten sinäkin voit valmistaa kotona kaksi erilaista ravintolatasoista kolmen ruokalajin ateriaa.

Kolmen ruokalajin Ranska-menu kalasta

Ensimmäinen menu on saanut vaikutteita ranskalaisesta keittiöstä, jonka Ranskassa pitkään asunut ja työskennellyt Jouni Törmänen tunteekin hyvin.

 

KATSO RANSKA-MENUN VALMISTUS VIDEOLTA

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

(jos video ei näy sinulle, katso se YouTubesta)

Alkuruuaksi leivotaan Graavilohipiirakka eli Alsacen alueen perinneherkku Flammekueche, ”liekkikakku”. Piirakkapohja paistetaan sellaisenaan ja päällystetään ennen tarjoilua mm. ranskankermalla tai smetanalla, Hätälän graavilohisiivuilla, kapriksilla, punasipulilla ja paprikalla. Katso Graavilohipiirakan resepti. Linkit menun kaikkiin resepteihin löydät koottuna myös sivun alalaidasta.

Pääruuaksi syntyvät Hauki-pekonivartaat metsäsienirisotolla. Hätälän kotimainen hauki saa reseptissä peitokseen pekonia, ja samaan vartaaseen kiinnitetään vielä makua antamaan salvian lehti. Vartaat paistuvat herkullisen rapeiksi kuumalla pannulla. Haukivartaiden seuraksi valmistetaan oikeaoppinen risotto, joka maustetaan metsäsienillä. Opi riisin kuullotus, kiehuvan liemen lisääminen sopivissa erissä ja muut aidon risoton valmistusniksit videolta ja ota talteen Hauki-pekonivartaiden ja metsäsienirisoton resepti.

Jäkiruuaksi tehdään todellinen ranskalaisen keittiön klassikko Crème brûlée, tällä kertaa vadelmilla ryyditettynä suklaaversiona. Crème brûlée kannattaa paistaa ja laittaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä, jotta se on viilentynyt sopivasti tarjoilua varten. Crème brûléen eli paahtovanukkaan pinta viimeistellään tottakai vielä karamellisoimalla sokeria kaasupolttimella. Katso vinkit videolta ja nappaa talteen  Suklaa-vadelma crème brûlée -resepti.

 

Kolmen ruokalajin Kuusamo-menu kalasta

Jouni Törmänen on syntyisin Kuusamosta, ja toinen menu sisältää vaikutteita hänen kotiseudultaan Koillismaalta.

 

KATSO KUUSAMO-MENUN VALMISTUS VIDEOLTA

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

(jos video ei näy sinulle, katso se YouTubesta)

Alkuruokana on Kirkas kirjolohikeitto eli kirjolohiseljanka, jossa aineksina ovat Hätälän kirjolohi ja kotimaiset juurekset sekä erityisesti japanilaisten suosima sieni matsutake eli suomalaisittain männyntuoksuvalmuska. Videolta näet ammattilaisvinkit myös kirjolohifileen käsittelyyn ennen keittoon lisäämistä. Klikkaa katsomaan kirjolohikeiton resepti. Löydät linkit kaikkiin videoiden resepteihin myös koosteena sivun alareunasta.

Kuusamo-menun pääruokana on Paistetut muikut Lapin Puikula -muusin ja voi-kapriskastikkeen kera. Hätälän kotimaiset muikut paistetaan voissa herkullisen rapeiksi, ja samalla pannulla syntyy maukas kastike viimeistelemään annoksen. Muusi syntyy Lapin Puikula -perunoista ja juuriselleristä, ja tietysti kunnon perunamuusia ryydittää reilu nokare voita. Ota talteen paistettujen muikkujen, muusin ja kastikkeen resepti.

Jälkiruuaksi Hätälän keittiön huippukokit tarjoilevat rapeita Metsämarjalehikäisiä vaniljakermalla. Lehikäiset voi tehdä helposti valmiista voitaikinasta, kunhan huomioit paistossa ammattilaisvinkit, joilla lehikäisistä tulee täydellisen rapeita. Vaniljakermaa varten opit tekemään oikeaoppisen crème pâtissièren eli kondiittorin kreemin. Katso metsämarjalehikäisten resepti ja vinkit videolta!

 

Huippukokit Hätälän keittiössä

Hätälän oma huippukokki Jarmo Ojala työskentelee Hätälän tuotekehittäjänä. Ennen Hätälälle siirtymistään Jarmo ehti tehdä näyttävän uran keittiömestarina mm. ulkoministeriön ja tasavallan presidentin palveluksessa sekä pitkän rupeaman ruokatuotannon ammatinopettajana. Tuotekehityksen lisäksi Jarmo suunnittelee hatala.fi-sivustolle herkullisia kalaruokareseptejä kaikille kotikokeille.

Jouni Törmänen on kuusamolaislähtöinen Michelin-kokki, joka on työskennellyt Ranskassa keittiömestarina ja ravintoloitsijana yli 20 vuotta. Hänellä on ollut myös oma tv-ohjelma Chez Jouni. Jouni on tehnyt pitkään yhteistyötä Hätälän kanssa mm. eri messuilla Suomessa ja Euroopassa.