Paistetut muikut voi-kapriskastikkeella ja Lapin Puikula -muusi reseptikuva Kuusamo-menu

Paistetut muikut, Lapin Puikula -muusi & voi-kapriskastike

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tämä kalaresepti jos mikä on aitoa ja rehtiä perinneruokaa! Kotimaiset muikut paistetaan reilusti voissa pannulla ja kylkeen tehdään vielä perunamuusi puikulapotuista. Kokonaisuuden kruunaa voi-kapriskastike. Paistetut muikut -resepti on osa Hätälän keittiössä -sarjan Kuusamo-menua. Katso koko menu ja kokkaa kolmen ruokalajin illallinen koillismaalaisen keittiön hengessä!

Ainekset

500 g Hätälän muikkuja
1 dl ruisjauhoja
Suolaa ja pippuria
100–150 g voita
3 rkl kapriksia
Lapin Puikula -muusi:
1 kg Puikula-perunaa
150 g juuriselleriä
15 g merisuolaa
100–150 g voita

Valmistus

Kuori perunat ja paloittele ne tasakokoisiksi, samoin juuriselleri. Jos perunat ovat pieniä, niitä ei tarvitse paloitella. Laita perunat kiehumaan suolaiseen veteen. Lisää juuriselleri pieninä kuutioina, kun perunat ovat kiehuneet n. 3 minuuttia.

Noin 15 minuutin kuluttua, kun perunat ovat kypsiä, valuta keitinvesi pois kattilasta. Huom! Älä kaada pois, vaan ota keitinvesi talteen.

Murskaa perunat survimella, lisää vähän keitinvettä ja kunnon nokare voita pikku kuutioina. Tarkista maku ja rakenne. Pidä muusi lämpimänä.

Laita jauhot, suola ja pippuri puhtaaseen pieneen muovipussiin. Sekoita ne hyvin. Lisää muikut pussiin ja ravistele vielä kaikki hyvin sekaisin.

Laita pannu lämpenemään. Lisää pannulle 50 g voita ja anna sen alkaa kevyesti ruskistua. Lisää muikut pannuun ja paista ne molemmin puolin kullanruskeiksi. Varo, ettei voi pala!

Ota muikut pois pannulta ja pidä ne lämpimässä. Lisää voita pannuun ja anna sen ruskistua. Lisää kaprikset pannulle.

Asettele muusi harmonisesti lautaselle muikkujen kanssa ja lisää saman tien voi-kapriskastike muikkujen ja muusin päälle. Hyvää ruokahalua!

Katso video

Tiesitkö

Jos voi pääsee palamaan, se mustuu ja maku muuttuu kitkeräksi. Älä siis kuumenna pannua savuavan kuumaksi ennen voin lisäämistä tai se saattaa kärähtää heti. Voi on sopivan kuumaa paistamiseen, kun se sulaa, alkaa vaahdota, ja muuttuu sitten ruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Jos paistat useamman pannullisen muikkuja, pannua ei tarvitse pestä välillä – lisää vain voita. Jos voi uhkaa jossain vaiheessa kuumua liikaa, käytä pannua sivussa jäähtymässä. Katso videolta vinkit paistettujen muikkujen ja muussin valmistukseen!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *