Paistetut madefileet ja bataattiranskalaiset reseptikuva Hätälä

Paistettu madefilee ja bataattiranskalaiset

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Talven kala made on herkullinen ruokakala, joka maistuu perinteisen madekeiton lisäksi esimerkiksi tässä uudessa madereseptissä. Madefilee ja bataattiranskalaiset tuo mieleen suositun fish & chips -brittiklassikon. Madefileet paistuvat pannulla päältä rapean kullankeltaisiksi ja sisältä suorastaan suussa sulavaksi! Suolaisenmakeat bataattiranskalaiset maistuvat paneroitujen madefileiden seurana erityisen hyviltä, ja annoksen kruunaa vielä ripaus parmesaanijuustoa. Lisukkeeksi sopivat raikas salaatti ja sitrushedelmät. Katso herkullinen maderesepti, jonka on laatinut Hätälälle Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

1 Hätälän made nyljettynä
2 dl pankojauhoja
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 kananmunaa
4 rkl öljyä
40 g voita
Bataattiranskalaiset:
1 kg bataattia
2 rkl maissijauhoa
2 rkl öljyä
2 tl sormisuolaa
1 dl parmesaaniraastetta
Lisäksi:
Tuoreita yrttejä ja sitrushedelmiä

Valmistus

Fileoi nyljetty made – katso ohjeet fileointiin videolta reseptin lopusta. Voit myös kysyä kaupan palvelutiskiltä apua fileointiin ostaessasi mateen.

Leikkaa fileet veitsellä tasakokoisiksi reiluiksi paloiksi.

Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa. Mittaa pankojauhot sekä mausteet lautaselle. Kääntele fileet ensin kananmunassa ja lopuksi pankojauhoseoksessa.

Bataattiranskalaiset kannattaa laittaa kypsymään ennen madefileiden paistamista. Kuumenna uuni 200 °C:seen. Leikkaa bataatti ohuiksi tasakokoisiksi tikuiksi. Huuhtele ne viileän veden alla ja kuivaa hyvin. Mittaa maissijauhot kulhoon ja pyörittele bataattitikut kauttaaltaan maissijauhossa. Asettele tikut leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle väljästi ja ripottele lopuksi öljyä päälle.

Nosta pelti uunin keskitasolle 10 minuutiksi. Käännä tikut ja paista toiset 10 minuuttia, kunnes ne kypsyvät. Ripottele päälle suolaa ja halutessasi parmesaaniraastetta.

Kuumenna pannu, lisää öljy ja voi. Paista madefileet pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

Annostele fileet ja bataattiranskalaiset lautaselle. Tarjoile esim. sitrushedelmien ja yrttien kera.

Katso video

Tiesitkö

Bataattiranskalaisiin saan rapeamman pinnan, kun tekee niistä suhteellisen ohuita tikkuja ja pyöräyttää vielä ennen uuniin laittoa kevyesti maissijauhoissa. Mausteet ja suola kannattaa laittaa aivan lopuksi eli juuri ennen tarjoilua. Näin bataattiranut pysyvät rapsakoina!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *