Sadonkorjuun kalapata reseptikuva | Hätälä

Sadonkorjuun kalapata

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hiljalleen haudutettu kalapata on mitä maistuvin arkiruoka koko perheen makuun. Padan valmistuksessa käytetään monipuolisesti vaaleaa kotimaista luonnonkalaa: ahventa, haukea sekä siikaa. Siitä vasta ruokapöytäkeskustelu syntyykin, kun yhdessä arvuutellaan mitä lajia lusikasta mahtaa löytyä tällä kertaa! Kokonaisuuden kruunaavat sadonkorjuun herkulliset juurekset, täyteläinen fraîche-kerma, kalaliemi sekä hyppysellinen mausteita – ja höyryävän hyvä ateria on valmis nautiskeltavaksi. Reseptin Hätälälle on suunnitellut Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

750 g Hätälän ahvenfileetä ja haukifileetä ja siikafileetä
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
200 g juuriselleriä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
20 g voita
2 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 tl savupaprikaa
1 tl paprikajauhetta
1/2–1 tl mustapippuria
6 dl kalalientä
2 dl fraîche-kermaa
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistus

1. Kuori ja leikkaa juurekset tasakokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna pata tai kattila levyllä, lisää voi, sipulit ja juurekset. Sekoita, kunnes sipuli pehmenee.

3. Lisää joukkoon mausteet ja kalaliemi. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

4. Lisää kerma ja jatka kypsennystä. Leikkaa sillä aikaa kalafileet pienemmiksi paloiksi.

5. Laita kalat pataan, kun juurekset ovat kypsiä. Nosta pata levyltä ja anna kalan kypsyä hetki kannen alla.

6. Viimeistele annos hienonnetulla persiljalla ja tarjoile.

Tiesitkö

Voit tehdä padan myös vain yhdestä tai kahdesta reseptissä mainitusta kalalajista, aivan makusi mukaan! Poista kalafileistä ruodot tarvittaessa. Saat ne helpoiten pois kokonaisesta fileestä. Leikkaa filee pienemmiksi paloiksi vasta ruodonpoiston jälkeen.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *