Muikku-sienipizza
Ainekset
Pohja
1 tl kuivahiivaa
2 dl käden lämpöistä vettä
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike
1 kpl sipulia hienonnettuna
2 kynttä valkosipulia hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
200 g tomaattimurskaa
2 tl tomaattipyrettä
2 dl vettä
½ tl mustapippurirouhe
Suolaa
Täytteet
500 g Hätälän muikkuja paistettuna tai savumuikkuja
150 g sieniä (kanttarelli, tatti, herkkusieni, tms.)
Purjosipulia
Tilliä hienonnettuna
Juustoraastetta
Valmistus
Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä ja lisää joukkoon tomaattipyree, murska ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua 15 minuuttia.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon suola ja öljy. Sekoita taikinaan puolet jauhoista ja vaivaa hetki. Lisää loput jauhot ja anna kohota vedottomassa paikassa puoli tuntia. Kauli taikina jauhotetun leivin paperin päällä. Vedä paperi uunipellin päälle. Halkaise purjosipuli ja huuhtele purjo juoksevan veden alla. Kuullota purjoviipaleet oliiviöljyssä ja sekoita viipaloidun sienten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tillihakkeella.
Levitä tomaattikastike pitsapohjalle. Lisää sieni-purjosekoitus sekä paistetut muikut tai savumuikut. Lisää lopuksi juustoraaste.
Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.