Lohivoileipäkakku | Kalareseptit | Hätälä

Juhlatarjoilut
Voileipäkakku ja muut parhaat kalatarjoilut juhliin

Kesän korvilla on aika kattaa pöytä koreaksi juhlia varten! Katso parhaat kalaherkut äitienpäiväksi, valmistujaisiin ja muihin vuoden 2024 juhlapäiviin.

Juhlapöytään kannattaa laittaa kalaruokaa tarjolle monipuolisesti, olivat juhlat suuret tai pienet. Perinteisten graavilohileipien lisäksi juhliin sopivat hyvin erilaiset lohipiirakat – ja juhlapöydän kruunaa tietysti mehevä lohivoileipäkakku. Katso parhaat kalareseptit juhlapöytään sivun alaosasta!

 

Voileipäkakku kalasta

Voileipäkakku on pitänyt pintansa suomalaisessa juhlapöydässä jo vuosikymmeniä, eikä ihme: se on sekä herkullinen että näyttävä suolainen tarjottava makeiden leivonnaisten rinnalle.

Hätälän Kahden täytteen lohivoileipäkakussa on täytteenä sekä kylmäsavulohta että lämminsavulohta. Lohen sijasta voit käyttää myös kirjolohta. Upeasti koristeltu voileipäkakku tarjoaa herkullisen maun lisäksi myös silmänruokaa juhlapöydässä.

 

Lohivoileipäkakku juhlatarjoilut sisältökuva

 

Voileipäkakku savukalatäytteellä sopii kaikenlaisten merkkipäivien tarjoiluihin ja sen voi koristella omaan tyyliin sopivaksi. Tässä reseptissä voileipäkakku on koristeltu siianmädillä.

Jos perinteinen voileipäkakku ei sovi juhliesi tyyliin, kokeile Kalaisaa voileipäkakkua, jonka ulkonäkö tuo juhlien buffetpöytään pirteää väriloistoa. Tämän modernimman voileipäkakun täytteeseen tulee loimulohta ja kotimaista kuhaa.

Helpot kalaherkut ja salaatit juhlapöytään

Herkullista runsautta juhlatarjoiluihin tuovat helpoiten Hätälän savulohi ja loimulohi sekä graavisiivut ja kylmäsavusiivut lohesta tai kirjolohesta. Asettele kauniisti tarjoiluvadille, ja kalaherkut ovat valmiita tarjottavaksi sellaisenaan.

Savukalat ja loimutetut kalat sekä lohisiivut tai kirjolohisiivut tekevät myös juhlapöydän salaatista herkullisesti ruokaisamman. Kokeile vaikkapa näyttävää Loimulohi-vuohenjuustosalaattia! Reseptissä loimulohi ja vuohenjuusto yhdistetään paahdettuihin punajuuriin, ja  mausteeksi juhlava lohisalaatti saa vielä saksanpähkinöitä ja hunajaa.

Makuja maailmalta juhlapöytään tuovat upea Sashimi-salaatti ja Lohikesärullat tabouleh-salaatilla. Nämä laadukkaasta tuoreesta lohesta tehdyt herkut maistuvat varmasti etenkin sushin ystäville.

 

Graavilohi ruotsalaiseen tapaan juhlatarjoilut sisältökuva

 

Graavilohta juhlapöytään

Perinteiseen juhlakattaukseen kuuluvat tietysti itsestäänselvästi myös voileivät graavilohesta. Graavilohen maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa tumman leivän tai pohjoiseen tyyliin ohrarieskan päällä.

Lohesta ja rieskasta syntyvät myös maistuvat Lohirieskarullat, jotka on helppo ja nopea tehdä. Ne ovat mainio tarjottava kaikenlaisissa juhlissa. Moderni versio graavilohileihistä taas maustetaan wasabilla ja avokadolla – katso resepti ja kokeile!

Jos haluat käyttää valmiin graavilohen sijasta itse graavaamaasi lohta, kannattaa valmistelut aloittaa hyvissä ajoin ennen juhlia. Esimerkiksi Graavilohi ruotsalaiseen tapaan saa täyteläisen makunsa kahdesta graavauskierroksesta. Graavilohi ihan perinteiseen tyyliin syntyy hieman nopeammin. Katso ohje lohen graavaamiseen videolta!

 

Lohen graavaus

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

 

Jos kaipaat vaihtelua juhlapöydän graavilohelle, kokeile näyttävää ja maistuvaa LohipastramiaLohipastramissa lohi paistetaan niin pikaisesti pannulla, että se jää sisältä herkullisen meheväksi. Pastrami sopii erilaisiin cocktailpaloihin tai napsittavaksi sellaisenaan juhlabuffetista. Kotimaisesta kalasta puolestaan valmistuu nopeasti herkullinen ceviche, jossa siika tai kuha marinoidaan ja kypsytetään suoraan lautaselle. 

 

Lohipastrami sisältökuva | juhlatarjoilut | Hätälä

HELPPO Lohipiirakka moneen makuun

Graavilohi-mätipiirakan voit valmistaa myös pelkkänä lohipiirakkana, mutta mädit antavat piirakalle paitsi makua, myös arvokkuutta juhlapöytään. Ruokamies Joonas Hämäläinen on loihtinut Hätälälle ihanan piirakkareseptin, jossa loimulohi saa seurakseen tankoparsaa ja kevätsipulia. Sopii niin äitienpäivään, valmistujaisiin, rippijuhliin kuin muihinkin kevään ja kesän juhliin. Maista ja ihastu!

Suosikkibloggaaja Peggy Thomasin mutkaton lohipiirakka sopii arkiherkuttelun lisäksi rennompaan juhlapöytään. Makua piirakka saa savulohen tai loimulohen lisäksi itse tehdystä rukiisesta piirakkapohjasta, mutta lopputulos on maistuva myös kaupan valmiiseen piirakkapohjaan tehtynä. Valmiista voitaikinasta ja loimulohesta taas syntyvät herkulliset juhlapöydän pienet lohipiirakat, kannattaa kokeilla!

Hätälän väki toivottaa hyvää juhlamieltä kaikkiin kesän merkkipäiviin – herkullisen kalaruuan kera, tottakai!