Lohivoileipäkakku | Kalareseptit | Hätälä

Juhlatarjoilut
Voileipäkakku ja muut parhaat kalatarjoilut juhliin

Kesän korvilla on aika kattaa pöytä koreaksi juhlia varten!

Juhlapöytään kannattaa laittaa kalaruokaa tarjolle monipuolisesti myös perheen kesken juhlittaessa. Perinteisten graavilohileipien lisäksi juhliin sopivat hyvin erilaiset lohipiirakat – ja juhlapöydän kruunaa tietysti mehevä lohivoileipäkakku. Katso kaikki juhlavat kalareseptit sivun alaosasta!

Voileipäkakku on pitänyt pintansa suomalaisessa juhlapöydässä jo vuosikymmeniä, eikä ihme: se on sekä herkullinen että näyttävä suolainen tarjottava makeiden leivonnaisten rinnalle.

 

Lohivoileipäkakku juhlatarjoilut sisältökuva

 

Hätälän Kahden täytteen lohivoileipäkakussa on täytteenä sekä kylmäsavulohta että lämminsavulohta. Lohen sijasta voit käyttää myös kirjolohta. Upeasti koristeltu voileipäkakku tarjoaa herkullisen maun lisäksi myös silmänruokaa juhlapöydässä.

Voileipäkakku savukalatäytteellä sopii kaikenlaisten merkkipäivien tarjoiluihin ja sen voi koristella omaan tyyliin sopivaksi. Tässä reseptissä voileipäkakku on koristeltu siianmädillä.

Jos perinteinen voileipäkakku ei sovi juhliesi tyyliin, kokeile Kalaisaa voileipäkakkua, jonka ulkonäkö tuo juhlapöytään pirteää väriloistoa. Tämän modernimman voileipäkakun täytteeseen tulee loimulohta ja kotimaista kuhaa.

Helpot kalaherkut juhlapöytään

Herkullista runsautta juhlapöytään tuovat helpoiten Hätälän savulohi ja loimulohi sekä graavisiivut ja kylmäsavusiivut lohesta tai kirjolohesta. Asettele kauniisti tarjoiluvadille, ja kalaherkut ovat valmiita tarjottavaksi sellaisenaan! Savukalat ja loimutetut kalat sekä lohisiivut tai kirjolohisiivut tekevät myös juhlapöydän salaatista herkullisesti ruokaisamman.

 

Graavilohi ruotsalaiseen tapaan juhlatarjoilut sisältökuva

 

Perinteiseen juhlakattaukseen kuuluvat tietysti itsestäänselvästi myös voileivät graavilohesta. Graavilohen maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa tumman leivän tai pohjoiseen tyyliin ohrarieskan päällä.

Lohesta ja rieskasta syntyvät myös maistuvat Lohirieskarullat, jotka on helppo ja nopea tehdä. Ne ovat mainio tarjottava kaikenlaisissa juhlissa. Katso valmistusohje videolta.

 

Lohirieskarullat

Hätälän parhaat kalareseptit: Lohirieskarullat

 

Jos haluat käyttää valmiin graavilohen sijasta itse graavaamaasi lohta, kannattaa valmistelut aloittaa hyvissä ajoin ennen juhlia. Esimerkiksi Graavilohi ruotsalaiseen tapaan saa täyteläisen makunsa kahdesta graavauskierroksesta. Graavilohi ihan perinteiseen tyyliin syntyy hieman nopeammin. Katso ohjeet lohen graavaamiseen videolta!

 

Lohen graavaus

Hätälän kalankäsittelyvinkit – Lohen graavaus

 

Lohipiirakkaa moneen makuun

Graavilohi-mätipiirakan voit valmistaa myös pelkkänä lohipiirakkana, mutta mädit antavat piirakalle paitsi makua, myös arvokkuutta juhlapöytään. Ruokamies Joonas Hämäläinen on loihtinut Hätälälle ihanan piirakkareseptin, jossa loimulohi saa seurakseen tankoparsaa ja kevätsipulia. Sopii niin äitienpäivään, valmistujaisiin, rippijuhliin kuin muihinkin kevään ja kesän juhliin. Maista ja ihastu!

Suosikkibloggaaja Peggy Thomasin mutkaton lohipiirakka sopii arkiherkuttelun lisäksi rennompaan juhlapöytään. Makua piirakka saa savulohen tai loimulohen lisäksi itse tehdystä rukiisesta piirakkapohjasta, mutta lopputulos on maistuva myös kaupan valmiiseen piirakkapohjaan tehtynä.

Hätälän väki toivottaa hyvää juhlamieltä kaikkiin kesän merkkipäiviin – herkullisen kalaruuan kera, tottakai!