Lohipastrami punajuurisalaatilla
Ainekset
Hätälän Lohipastramia ja savuista punajuurikastiketta
Punajuurisalaatti:
250 g punajuuria, kuorittuna ja leikattu ohuiksi suikaleiksi
150 g valkokaalia, leikattu ohuiksi suikaleiksi
100 g porkkanaa, leikattu ohuiksi suikaleiksi
(Granny Smith -omenaa ohuina suikaleina)
½-1 tl inkivääriä raastettuna
3 rkl majoneesia
3-4 rkl creme fraichea
1 tl Dijon-sinappia
Suolaa ja vastajauhettua pippuria
Etikkaliemi:
2 dl vettä
½ dl väkiviinaetikkaa
2 rkl raakaruokosokeria
Laakerinlehti
Suolaa ja pippuria myllystä
Valmistus
Valmistus: Kiehauta etikkaliemen ainekset ja jäähdytä. Marinoi kasviksia liemessä pari tuntia, siivilöi ja purista kuiviksi. Sekoita punajuurisalaatin ainekset keskenään ja mausta. Anna maustua jääkaapissa.
Leikkaa lohipastrami viipaleiksi ja asettele lautasille yhdessä salaatin ja kastikkeen kanssa. Koristele annos tuoreilla yrteillä.