Reseptihaku | Kalareseptit | Hätälä

Reseptit: Joulukalat

Joulukalat jokaiseen joulupöytään löydät Hätälän valikoimasta! Graavilohi on tietysti suomalaisten suosikki joulukalaksi. Graavilohta saa valmiina, mutta voit graavata lohen jouluksi myös itse Hätälän ohjeilla. Vinkki: perinteinen tillimaustettu graavilohi maistuu aina, mutta voit kokeilla graavilohen maustamiseen myös esimerkiksi teetä tai viskiä.

Myös kotimainen luonnonkala sopii hyvin joulupöytään. Kokeile vaikka Juhlavaa joulukuhaa, joka luo joulutunnelmaa jo ulkonäöllään, tai perinteistä Täytettyä jouluhaukea. Joulupöytään kuuluvat myös eri tavoin marinoidut silakat.

Perinteinen pohjoismainen joulukala on tietysti lipeäkala. Yleensä joulupöydän lipeäkala tarjoillaan valkokastikkeen, herneiden ja perunoiden kera, mutta kokeile myös muita tapoja nauttia lipeäkalaa. Lipeäkalasta syntyy maukas Lipeäkalalaatikko vaikkapa joulun välipäiviin, ja Lipeäkala ruis-mustikkasalsalla yhdistelee pohjoismaiseen joulukalaan perinteisiä suomalaisia makuja. Katso Hätälän parhaat reseptit joulupöytään ja valmista herkulliset joulukalat jokaiseen makuun!